Euromoney: Andreas Treichl “Bankar godine”

Renomirani finansijski magazin Euromoney proglasio je Andreasa Treichla, glavnog izvršnog direktora Erste Grupe, Bankarom godine za 2019. Žiri Euromoney časopisa prepoznao je njegov doprinos razvoju bankarskog sektora u regionu centralne i istočne Evrope (CIE), dalekovidu digitalnu strategiju koju Erste realizuje kroz platformu George, kao i Treichlovu posvećenost finansijskoj inkluziji.

Nagrada Bankar godine („Banker of the Year“) se dodjeljuje svake godine u okviru nagrada za izvrsnost Euromoney časopisa, jedne od vodećih svjetskih finansijskih publikacija.

Prilikom odlučivanja, članovi žirija Euromoney magazina su istakli da je Erste Grupa, predvođena Treichlom 22 godine, napredovala od tradicionalne štedne banke u Austriji do kompanije sa podružnicama u šest CIE država, sa više od 16 miliona klijenata i preko 47.000 zaposlenih.

“Od samog početka, Andreas Treichl je usmjerio Erste na stvaranje i pružanje bankarskih usluga stanovništvu rastuće srednje klase regiona. Naglašavanje značaja finansijske inkluzije u kombinaciji sa ambicioznim programom društvenog bankarstva, predstavlja nastavak jačanja ovog strateškog fokusa, ukorijenjenog u 200 godina dugoj tradiciji banke kao dobavljača finansijskih usluga ljudima koji nemaju pristup bankama, kako bi se podstakao prosperitet. U cilju povećanja pristupa blagostanju, Andreas Treichl je postavio plan da Erste razvije pan-regionalnu platformu za bankarstvo još 2012. godine. Digitalna platforma banke, George, pokrenuta 2015. godine, izrasla je u najveću pan-evropsku bankarsku platformu i trenutno opslužuje pet miliona klijenata na četiri Erste tržišta”, naveli su iz banke.

O pobjednicima prestižnih nagrada za izvrsnost Euromoney magazina odlučivala je komisija sastavljena od iskusnih novinara, a na osnovu detaljnih prijava banaka i opsežnih analiza bankarstva i kapitalnih tržišta regiona tokom cijele godine.

Najbolja banka u Austriji, Rumuniji i Slovačkoj

Izvrsnost Erste Grupe potvrđena je i kroz nagrade za „Najbolju banku“ koje su dodijeljene podružnicama u Austriji, Rumuniji i Slovačkoj.

Erste Bank Oesterreich osvojila je nagradu „Najbolja banka u Austriji“ („Best Bank in Austria“). Slovenska sporitelna je ove godine šesti put imenovana za najbolju banku u Slovačkoj. Banca Comerciala Romana (BCR) je takođe osvojila nagradu za najbolju banku u Rumuniji, nakon proglašenja za „Najbolju transformaciju banke u centralnoj i istočnoj Evropi“ 2017. godine (“Central and Eastern Europe’s Best Bank Transformation”).

Check Also

Mirko Mazalica izabran za novog direktora TE Pljevlja

Za novog direktora Termoelektrane (TE) Pljevlja izabran je mašinski inženjer Mirko Mazalica, koji je do …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *