Amerikanci zainteresovani za zakup Aerodroma

Dodajte komentar
Aerodrom Podgorica

Američke kompanije pokazuju veliko interesovanje za naredne projekte u Crnoj Gori, a svojim znanjem i tehnologijama mogu dati doprinos razvoju saobraćajne infrastrukture, ocijenila je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država SAD Džudi Rajzing Rajnke. Ona je na sastanku sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem saopštila da je zainteresovana da se da šansa američkim kompanijama koje pokazuju veliko interesovanje za naredne projekte u Crnoj Gori.

Rajzing Rajnke je kazala da je zainteresovana i za priču oko davanja pod koncesiju aerodroma u Podgorici i Tivtu, o čemu je Nurković detaljno informisao, ističući da predstavljaju veliki potencijal, koji je nedovoljno iskorišćen.

Nueković je naglasio da Aerodromi predstavljaju veliki potencijal, koji je nedovoljno iskorišćen. On je istakao da za Aerodrome postoji veliko interesovanje od kompanija zaintersovanih za investiranje (Indija, Južna Koreja, Ujedinjeni Arapaski Emirati, Turska, Francuska, Njemačka…).

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva je saopšteno da je  Nurković ambasadorku upoznao sa konkretnim projektima koji se trenutno realizuju u Crnoj Goro, sa posebnim osvrtom i detaljnim informacijama o auto – putu Bar – Boljare, roku završetka i izgradnji prve dionice od Smokovca do Mateševa.

“Nurković smatra da je završetak prve dionice autoputa veoma važan za dalji razvoj Crne Gore, dok bi nastavkom gradnje druge dvije dionice i spajanjem, odnosno izgradnjom iz pravca Srbije, autoput postao generator crnogorskog ekonomskog razvoja, posebno sjevera, koji posjeduje ogromne resurse za razvoj, koji su u ovom trenutku nedovoljno iskorišćeni”, naveli su iz Ministarstva.

Na sastanku je bilo riječi i o Jadransko-jonskom auto – putu brzoj cesti duž Crnogorskog primorja, koja će povezati Crnu Goru sa Hrvatskom i ostalim zemljama EU sa jedne i Albanijom i Grčkom sa druge strane.

“Prilikom izgradnje brze ceste fokus će biti na obilaznicama oko primorskih gradova da bi se izbjegle ogromne gužve, posebno tokom turističke sezone. Tako će prva dionica biti zaobilaznica oko Budve za koju se radi projektna dokumentacija”, piše u saopštenju.

Zaključuje se da je Nurković podijelio informacije i oko Luke Bar, koja je veliki potencijal koji nažalost u ovom trenutku nije valorizovan na pravi način.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *