Atlas banka u Podgorici

Upravnom sudu predato 19 tužbi

Na rješenja o isključivanju iz prava na isplatu garantovanih depozita Atlas banke u stečaju uloženo je 19 tužbi Upravnom sudu, kazao je direktor Fonda za zaštizu depozita Predrag Marković.

Podsjetimo, kako je ranije saopšteno, iz prava na isplatu isključeno je 413 deponenata Atlas banke u stečaju sa ukupnim iznosom od 5.338.178 eura.

Marković je Pobjedi objasnio da se radi o deponentima za koje je Fond utvrdio da predstavljaju povezana lica ili se radi o organima i organizacijama države ili lokalne uprave.

“Ovi deponenti ističu da nijesu povezana lica ili da nijesu organi ili organizacije države ili lokalne samouprave”, kazao je Marković.

On kaže da je Fondu do sada uložen 21 prigovor vezan za isplatu depozita.

“Nakon provjere navoda kod stečajnog upravnika Atlas banke, četiri prigovora su prihvaćena kao opravdana”, kazao je Marković.

Do 3. jula tekuće godine za 8.690 deponenata Atlas banke, u koju je Centralna banka uvela stečaj 5. aprila, isplaćeno je 68,28 miliona eura.

“To je 75,74 odsto ukupnih garantovanih depozita”, dodaje Marković.

On objašnjava da isplata teče bez zastoja kako za rezidente tako i za nerezidente.

Deponentima IBM isplaćeno 19 miliona

Za 792 deponenta IBM u stečaju do sada je isplaćeno 19 miliona eura. To je, kako objašnjava Marković, 85,47 odsto ukupne obaveze.

“Na rješenja o isključenju od isplate depozita za IBM u stečaju imamo četiri tužbe Upravnom sudu”, kaže Marković.

Prema njegovim riječima razlozi u tužbama su isti kao i za Atlas banku u stečaju.

Check Also

UCB novi sponzor Budućnosti: 50.000 eura za podršku ženskom rukometu u CG

Ugovor o sponzorstvu potpisale su predsjednica ŽRK Budućnost Radmila Petrović i glavna izvršna direktorica Universal Capital banke Danijela …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *