Montenegroberza raspisala oglas za Izvršnog direktora

Dodajte komentar

Montenegroberza raspisala je novi oglas s za izbor i imenovanje izvršnog direktora i sekretara kompanije.

Na osnovu Odluke Odbora direktora Montenegroberze AD od 08.07.2019. godine objavljuje se Oglas za izbor i imenovanje Izvršnog direktora i Sekretara Društva.  Oglas se objavljuje na dan 09.07.2018 godine i otvoren je 3 ( tri) dana.

„Kandidati zainteresovani za prijavljivanje na oglas osim ličnog ugleda i profesionalne sposobnosti potrebno je da imaju visoko obrazovanje, u obimu od najmanje 240 kredita CSPK-a, odnosno Ekonomski ili Pravni fakultet“, navodi se na sajtu Montenegroberze.

Zainteresovani kandidati treba da imaju radno iskustvo od najmanje tri godine, kao i da po odredbama iz Zakona o tržištu kapitala nemaju ograničenja za imenovanje.

„Od zainteresovanih kandidata se očekuje iskustvo u finansijskom sektoru i visok nivo poznavanja fnansijskih instrumenata, aktivno znanje engleskog jezika, zdravstvena sposobnost i da osoba nije osuđivana za djela koja ga čine nedostojnim za obavljanje naznačene funkcije“, navodi se u saopštenju objavljenom sa websajtu berze.

Poslodavac će, pored redovne i stimulativne zarade izabranom kandidatu, nakon dobijanja potrebne saglasnosti, ponuditi menadžerski ugovor sa preciznim definisanjem međusobnih prava i obaveza.

„Za izabranog kandidata potrebna je saglasnost na imenovanje koja se dobija od Komisije za tržište kapitala. Za oglašeno radno mjesto predviđa se zaposlenje sa punim radnim vremenom i mandatni period od četiri godine“, dodaje se u saopštenju.

Odbor direktora Montenegroberze donio je sredinom januara odluka o imenovanju vršioca dužnosti Izvršnog direktora i Sekretara Berze a za vršioca dužnosti tada je imenovan Mirko Marković, diplomirani inženjer primijenjenog računarstva, koji je u stalnom radnom odnosu na Berzi od 2011. godine.

Sredinom maja, Skupština akcionara Montenegroberze je izabrala novi bord. U novom bordu, koji je izabran nakon što je prethodnom istekao mandat, su Aco Aleksić, Mehmet Gonen, prof. dr Radislav Jovović, Balša Tomanović i Aleksandar Radović.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *