HTC se oporavlja

HTC je objavio finansijske rezultate za jun ove godine koji pokazuju prvi napredak i najbolji rezultat u posljednjih šest mjeseci. Zabilježen je rast prihoda od 94,07% u odnosu na maj ove godine.
Zabilježeni konsolidovani prihodi od 46,8 miliona američkih dolara su i dalje manji u odnosu na prihode od 71,56 miliona dolara zabilježene u junu prošle godine, no vidljiv je napredak odnosno smanjenje pada prihoda u odnosu na one zabilježene prošle godine (u odnosu na krizni februar kada su prihodi bili čak 76% manji u odnosu na 2018. godinu).

Za uspjeh tijekom juna zaslužni su tada predstavljeni novi pametni telefoni srednje klase HTC U19e (sa Snapdragon 710 čipom) i HTC Desire 19%2B (s MediaTekovim Helio P35 čipom).

Za daljnji ulet HTC-a u idućim mjesecima veliku ulogu bi trebali imati novi ekonomični blockchain pametni telefon HTC Exodus 1s, konačan dolazak službene Android Piena dogradnje na HTC U11 i U12 modele pametnih telefona te plan o oživljavanju starog Wildfire brenda mobilnih uređaja.

Check Also

Kompanija Carine potpisala ugovor sa Iberostarom: Pozitivne implikacije po turizam Crne Gore (video)

Kompanija “Carine”, potpisala je ugovor sa španskim turoperatorom “Iberostar”. Ta saradnja, kako je ocijenio vlasnik …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *