Počinju terenska istraživanja za Obilaznicu Budva

Dodajte komentar
Budva

Vlada Crne Gore od danas će dobijati tehničku pomoć za realizaciju projekta Obilaznica Budva, koja obuhvata neophodna terenska istraživanja (topografska, hidrološka, geološka i geotehnička), pripremu Idejnog projekta, Glavnog projekta i tenderske dokumentacije za 13 kilometara dugu prioritetnu središnu dionicu Obilaznice, kao i Idejni projekat za sjevernu i južnu dionicu Obilaznice, ukupno 17 kilometara, saopšteno je iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Kako su naveli u WBIF-u, projekat Tehničke pomoći za izradu Idejnog i Glavnog projekta za Obilaznicu Budva, koji zvanično počinje danas, realizuje se uz njihovu podršku, nakon zahtjeva Ministarstva saobraćaja i pomorstva, a uključuje i pripremu dokumentacije o procjeni uticaja na životnu sredinu i društvo.

“Opšti cilj projekta je povećanje efikasnosti saobraćaja i unapređenje bezbjednosti saobraćaja na Ruti 1 Mediteranskog koridora, kao što je definisano u Indikativnom proširenju TEN-T mreže na Zapadnom Balkanu, dok je specifični cilj projekta izgradnja Obilaznice Budva”, navode u WBIF-u.

Korisnik tehničke pomoći je Vlada Crne Gore, preko Ministarstva saobraćaja i pomorstva, a vodeća Međunarodna finansijska institucija je KfW. Projekat realizuje Konzorcijum IPF7, koji predvodi HILL International NV.

WBIF je zajednička inicijativa Evropske komisije, bilateralnih donatora i međunarodnih finansijskih institucija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *