Mtel nastavio sa jačanjem na tržištu mobilnih i fiksnih telekomunikacija

U susret svom 12 rođendanu koji je već sjutra (09. jula), odnedavno najveći crnogorski operater mobilne telefonije u Crnoj Gori, Mtel nastavio je da bilježi sjajne stope rasta broja korisnika.

U posljednjem objavljenom izvještaju regulatorne Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, koji se odnose na kraj mjeseca maja tekuće godine, vidljivo je da je Mtel pojačao prednost u odnosu na konkurenciju kada je u pitanju učešće u ukupnom broju korisnika mobilne telefonije.

Od ukupnog broja 1.091.200 korisnika mobilne telefonije u Crnoj Gori, kartice Mtel-a posjeduje 33,99%  korisnika, Telenorove 33,54%, i Telekoma 32,47%.

Kada je u pitanju fiksna telefona, Mtel hita ka trećini tržišta, pa je tako na kraju maja dostigao 29,57% učešća, dok njegov glavni konkurent Crnogorski telekom u ovom segmentu iz mjeseca u mjesec gubi po otprilike 1% učešća.

Telekom Srbije AD se prilično agresivno širi na teritoriji matične zemlje Srbije, ali je evidentno da sličan pristup sprovodi i njihova ćerka kompanija u našoj zemlji.

Činjenica koja ide u prilog ovoj tezi jeste i to da će Mtel uskoro useliti u nove poslovne prostorije, koje se nalaze na Rimskom trgu u Podgorici. U pitanju je bivša zgrada Hypo Alpe-Adria-Banke, gdje će im prve komšije biti i glavni konkurenti, Crnogorski telekom se naime nalazi u istoj zgradi, dok je Telenor na drugom kraju istog trga.

Check Also

Prodati državni zapisi za pet miliona eura

Na drugoj ovogodišnjoj aukciji sa rokom dospjeća od 182 dana prodati su državni zapisi za …

One comment

  1. Sad imaju tržišnu šansu da poraze neprofesionalni Crnogorski Telekom do kraja. Kupujući Telenor, jačaju poziciju. A samo da ne prate CT sa cijenama impulsa sa 14,9 na 18 centi (najavljeno 28.06. da važi od 01.08 taman kad su se jalovo hvalili iz regiona o umanjenju cijena roaminga), ugasiće korumpirane Germane i njihove loše lokalne izvršioce. I još ako uspiju da očiste Telenor od razmaženjaka i neradnika, pa možda urade korisne stvari za razvoj tržišta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *