Mtel nastavio sa jačanjem na tržištu mobilnih i fiksnih telekomunikacija

1 komentar

U susret svom 12 rođendanu koji je već sjutra (09. jula), odnedavno najveći crnogorski operater mobilne telefonije u Crnoj Gori, Mtel nastavio je da bilježi sjajne stope rasta broja korisnika.

U posljednjem objavljenom izvještaju regulatorne Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, koji se odnose na kraj mjeseca maja tekuće godine, vidljivo je da je Mtel pojačao prednost u odnosu na konkurenciju kada je u pitanju učešće u ukupnom broju korisnika mobilne telefonije.

Od ukupnog broja 1.091.200 korisnika mobilne telefonije u Crnoj Gori, kartice Mtel-a posjeduje 33,99%  korisnika, Telenorove 33,54%, i Telekoma 32,47%.

Kada je u pitanju fiksna telefona, Mtel hita ka trećini tržišta, pa je tako na kraju maja dostigao 29,57% učešća, dok njegov glavni konkurent Crnogorski telekom u ovom segmentu iz mjeseca u mjesec gubi po otprilike 1% učešća.

Telekom Srbije AD se prilično agresivno širi na teritoriji matične zemlje Srbije, ali je evidentno da sličan pristup sprovodi i njihova ćerka kompanija u našoj zemlji.

Činjenica koja ide u prilog ovoj tezi jeste i to da će Mtel uskoro useliti u nove poslovne prostorije, koje se nalaze na Rimskom trgu u Podgorici. U pitanju je bivša zgrada Hypo Alpe-Adria-Banke, gdje će im prve komšije biti i glavni konkurenti, Crnogorski telekom se naime nalazi u istoj zgradi, dok je Telenor na drugom kraju istog trga.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Sad imaju tržišnu šansu da poraze neprofesionalni Crnogorski Telekom do kraja. Kupujući Telenor, jačaju poziciju. A samo da ne prate CT sa cijenama impulsa sa 14,9 na 18 centi (najavljeno 28.06. da važi od 01.08 taman kad su se jalovo hvalili iz regiona o umanjenju cijena roaminga), ugasiće korumpirane Germane i njihove loše lokalne izvršioce. I još ako uspiju da očiste Telenor od razmaženjaka i neradnika, pa možda urade korisne stvari za razvoj tržišta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *