Danas počinje sanacija piste na tivatskom aerodromu

Dodajte komentar

Sanacija piste na tivatskom aerodromu, u cilju njene još veće bezbjednosti, počeće danas, saopštio je direktor Aerodroma Tivat, Rade Marić.

On je precizirao da će na pisti dugoj 2,5 kilometara biti sanirano 600 metara, širine 12 metara, odnosno po šest metara od ose centralne linije, prenosi Pobjeda.

Radove na primarnoj sanaciji poletnoslijetne staze na tivatskom aerodromu izvodiće podgorila firma Asfalt beton.

“Posao će početi nakon završetka radnog dana, a pista će ujutru, poslije zvaničnog pregleda licenciranih stručnjaka, biti spremna za normalnu eksploataciju tokom dana, što znači da neće biti poremećaja u funkcionisanju saobraćaja”, rekao je Marić.

On je naveo da je staza u potpunosti bezbjedna, a sanacijom će se učiniti da bude još sigurnija, a da je bezbjedna potvrđuju brojne avio-kompanije čiji vazduhoplovi slijeću na aerodrome.

Rok za saniranje je narednih šest noći.

“Sanacija će se obaviti na dijelu staze u takozvanoj tač daun zoni, koja podrazumijeva da se progresivna brzina kojom avioni slijeću i polijeću dovede do granice da bilo kakvo oštećenje ne može prouzrokovati ozbiljniji sigurnosni rizik”, objasnio je Marić, podsjećajući da se na poletno-slijetnoj stazi ništa nije radilo skoro 40 godina.

U prvih šest mjeseci ove godine realizovan je promet od 435 hiljada putnika, što je u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom devet odsto više, a Marić očekuje da će i na kraju godine uporedni podaci isto pokazati.

“Zadnjeg dana juna opsluženo je ukupno 62 aviona, odnosno 12,03 hiljade putnika, što je apsolutni rekord u istoriji tivatskog aerodorma”, naveo je Marić.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *