Društvena odgovornost na djelu: Zaposleni Hipotekarne banke voze električne trotinete

Hipotekarna banka još jednom je pokazala svoju inovativnost. Kao društveno i ekološki odgovorna banka, uvela je na korišćenje električne trotinete kao dopunska prevozna sredstva u cilju povećanja zaštite životne sredine.

Na ovaj način, Hipotekarna banka je postala prva i  jedina banka u Crnoj Gori, a vjerovatno i u regionu, koja je uvela električne trotinete u službene svrhe. Električni trotineti koje banka ima na raspolaganju koriste se za prevoz do posla i sastanaka, a nalaze se u Podgorici, Budvi, Tivtu, Kotoru, Nikšiću.

Mirko Babović, šef poslovnice u Hipotekarnoj banci, jedan je od onih koji sa zadovoljstvom koriste ovo prevozno sredstvo i koji je prepoznao njegove prednosti.

“Ovim putem smo željeli da skrenemo pažnju na društvenu odgovornost i nužnost zaštite životne sredine. Prateći svjetske trendove Hipotekarna banka je odlučila da za svoje poslovnice širom Crne Gore nabavi električne trotinete koje će koristiti naši zaposleni. Radi se prevoznom sredstvu koje ne zagađuje životnu sredinu a koje može da parira bilo kojem drugom “zelenom” vidu prevoza”, kaže Babović.

On naglašava da su zaposleni sa oduševljenjem prihvatili novi vid transporta i dodaje da je trotinet vrlo jednostavan za korišćenje a obuka kratko traje.

“Kao i bicikl, vozi se po označenoj biciklističkoj stazi. Baterija se puni oko pet sati i sa jednim punjenjem se prelazi 30 kilometara. Brzina je oko 25 kilometara na sat što je dosta dobro, odnosno, dovoljno je za sve potrebe prevoza po gradu. Obuka je krajnje jednostavna i traje nekoliko minuta. Vožnja je takođe jednostavna i trotineti su se pokazali kao vrlo praktično sredstvo prevoza za vrijeme saobraćajnih gužvi u Podgorici”, dodao je Babović.

Check Also

U Boku uplovio prvi manji kruzer “Le Champlan”

Ulazak u Boku kotorsku manjeg broda “Le Champlain” jutros oko 8.30 privikao je pažnju žitelja. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *