Ovo će biti maksimalne cijene u romingu

Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) saopštilo je da su cijene rominga u cijelom Zapadnom Balkanu od danas drastično pale. Građani Zapadnog Balkana će moći da pričaju, surfujui i šalju SMS-ove mnogo više, a plaćati mnogo manje.

U prosjeku, cijene odlaznih telefonskih poziva pale su za 65 odsto, a cijene prenosa podataka za 78 odsto, što su svakako značajna sniženja, koja u nekim slučajevima dostižu čak 99 odsto.

Na primjer, cijena odlaznih poziva u nekim slučajevima je pala na 0,08 eurocenti, a cijena prenosa podataka na 0,03 eurocenta, u zavisnosti od operatera.

Pogledajte grafički prikaz u kome se porede cijene u regionu do 30. juna i cijene od danas, pri čemu treba voditi računa da se radi o maksimalnim cijenama koje su utvrdili regulatori. Neki operateri su čak izvjestili i o nižim cijenama od navedenih maksimalnih. Provjerite sa svojim lokalnim operaterom i uživajte u sniženim cijenama.

Osim toga, na putu je i novi dogovor sa Evropskom unijom, kojim se omogućava snižavanje cijena rominga sa Zapadnim Balkanom.

Check Also

Ziraat Banka uvećala kapital

Montenegroberza saopštila je da je Ziraat Banka koja se kotira na domaćoj berzi pod nazivom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *