Ovo će biti maksimalne cijene u romingu

Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) saopštilo je da su cijene rominga u cijelom Zapadnom Balkanu od danas drastično pale. Građani Zapadnog Balkana će moći da pričaju, surfujui i šalju SMS-ove mnogo više, a plaćati mnogo manje.

U prosjeku, cijene odlaznih telefonskih poziva pale su za 65 odsto, a cijene prenosa podataka za 78 odsto, što su svakako značajna sniženja, koja u nekim slučajevima dostižu čak 99 odsto.

Na primjer, cijena odlaznih poziva u nekim slučajevima je pala na 0,08 eurocenti, a cijena prenosa podataka na 0,03 eurocenta, u zavisnosti od operatera.

Pogledajte grafički prikaz u kome se porede cijene u regionu do 30. juna i cijene od danas, pri čemu treba voditi računa da se radi o maksimalnim cijenama koje su utvrdili regulatori. Neki operateri su čak izvjestili i o nižim cijenama od navedenih maksimalnih. Provjerite sa svojim lokalnim operaterom i uživajte u sniženim cijenama.

Osim toga, na putu je i novi dogovor sa Evropskom unijom, kojim se omogućava snižavanje cijena rominga sa Zapadnim Balkanom.

Check Also

Bitcoin preko 40.000 dolara

Nakon prekjučerašnjeg blagog pada vrijednosti, tržište kriptovaluta je jutros u zelenom i bilježi blagi rast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *