Ovo će biti maksimalne cijene u romingu

Dodajte komentar

Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) saopštilo je da su cijene rominga u cijelom Zapadnom Balkanu od danas drastično pale. Građani Zapadnog Balkana će moći da pričaju, surfujui i šalju SMS-ove mnogo više, a plaćati mnogo manje.

U prosjeku, cijene odlaznih telefonskih poziva pale su za 65 odsto, a cijene prenosa podataka za 78 odsto, što su svakako značajna sniženja, koja u nekim slučajevima dostižu čak 99 odsto.

Na primjer, cijena odlaznih poziva u nekim slučajevima je pala na 0,08 eurocenti, a cijena prenosa podataka na 0,03 eurocenta, u zavisnosti od operatera.

Pogledajte grafički prikaz u kome se porede cijene u regionu do 30. juna i cijene od danas, pri čemu treba voditi računa da se radi o maksimalnim cijenama koje su utvrdili regulatori. Neki operateri su čak izvjestili i o nižim cijenama od navedenih maksimalnih. Provjerite sa svojim lokalnim operaterom i uživajte u sniženim cijenama.

Osim toga, na putu je i novi dogovor sa Evropskom unijom, kojim se omogućava snižavanje cijena rominga sa Zapadnim Balkanom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *