Miodrag Čanović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je na I konstitutivnoj sjednici, 28. juna, ponovo izabrao Miodraga Čanovića za predsjednika Odbora direktora kompanije.

U novom sazivu Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema pored Čanovića su i Zoran Đukanović, Dragan Laketić, Ivan Mitrović i Emil Đokić.

Čanović je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore 1977. godine, kad je i započeo poslovnu karijeru u nikšićkoj Željezari. Funkciju pomoćnika ministra za energetiku u ministarstvu nadležnom za poslove energetike obavlja od 2004. do 2018. godine. Radio je i aktivno učestvovao u realizaciji više značajnih projekata iz oblasti energetike. Bio je član Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore od juna 2008. godine, a prvi put je izabran za predsjednika Odbora direktora CEDIS-a u junu 2016. godine.

CEDIS se, kao što je poznato, u junu 2016. godine izdvojio iz Elektroprivrede Crne Gore, od kada posluje kao samostalni pravni subjekat sa licencom za obavljanje poslova operatora distributivnog sistema. Osnovne djelatnosti CEDIS-a su: distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za preko 390 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Check Also

Objavljen spisak uparenih pripravnika i poslodavaca za 2019. godinu

Na portalu eUprave izašao je spisak pripravnika  koji su dobili mogućnost za učešće u Programu stručnog …

One comment

  1. hahahah

    ovo je već tekuća definicija “ja tebi serdare, ti meni vojvodo, a kako bi se manje vidjelo partijsko i političko poslušništvo; baš nema boljih i kvalitetnijih profila u elektroenergetskom sektoru da ih ovaj negativac i dalje po nalogu politike vodi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *