Zaključen spor po tužbi Uniproma protiv KAP-a u stečaju

Sutkinja Milica Popović odbacila je zahtjev zastupnice Uniproma Vesne Vulević da se u sporu protiv KAP-a sprovede geodetsko vještačenje kako bi se tačno utvrdile uzurpirane parcele kojeje potrebno osloboditi od lica i stvari, smatrajući da su ta pitanja nesporno utvrđena u postupku koji se vodi zbog neispunjenja kupoprodajnog ugovora.

Takođe je odbila i prijedlog da vještaci Instituta zaštite na radu utvrde koje dozvole nedostaju Unipromu.

Protiv ovog prijedloga bili su i zastupnica KAP-a Snežana Jović i zastupnik Šaste univerzal Andrej Jelenković, kojem je dozvoljeno da bude umješač tuženog. Jović za uzurpiranost djelova imovine optužuje Uniprom, ukazujući da su propustili da se umiješaju u postupak koji je KAP pokrenuo kako bi raščistio parcele, imajući u vidu da prodajom i predajom stvari nijesu više bili aktivno legitimisani da sami vode spor. Jelenković je ukazao da je imovina kupljena u viđenom stanju, tvrdeći da Uniprom nije ispunio ugovornu obavezu, jer nijesu platili ugovorenu cijenu.

U završnim riječimaVulević je tražila da se KAP obaveže da u roku od 30 dana od pravosnažnosti presude ispuni preostale ugovorne obaveze, dok su Jović i Jelenković tražili da se tužbeni zahtjev odbije kao neosnovan. Odluka bi trebalo da bude donijeta do kraja jula, ali s obzirom n odmore u sudovima, biće poznata tek na jesen. Uniprom je tužbom tražio da mu se predaju upotrebne dozvole i imovina bez tereta, te da se obezbijede podsticajne mjere za ulaganje investitora u biznis zonu, koje podrazumijevaju da se na 30 godina oslobodi plaćanja poreskih, komunalnih i ekoloških naknada.

(Dan)

Check Also

Luka Kotor u minusu 442 hiljade

Luka Kotor je za tri mjeseca ove godine ostvarila gubitak od 442.200 eura, što je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *