United Grupa emituje obveznice u iznosu od 200 miliona eura

United Grupa (UG) objavila je emitovanje obveznica u iznosu od 200 miliona eura, po kamatnoj stopi od 4,875%. Obveznice dospijevaju 2024. godine i prodate su po 3,5% većoj cijeni od njihove nominalne vrijednosti.

Prihod od obveznica će se koristiti za kupovinu i troškove kupovine mobilnog operatora Tele2 koji posluje u Hrvatskoj.

Ovo je inače treća ponuda obveznica sa najvišom postignutom cijenom do sada. Uspjeh emitovanih obveznica pokazuje veliko povjerenje investitora, kupaca obveznica i većinskog vlasnika UG, BC Partners, u planove kompanije i njenu budućnost.

Preliminarni poslovni rezultati United Grupe za prvih pet mjeseci ove godine pokazuju dalji rast i ostvareni prihod od preko 300 miliona eura, što je za oko 70 miliona eura više u odnosu na isti period prošle godine. Od svog postojanja, United Grupa ostvaruje konstantan rast prihoda, a u narednih pet godina planira da poslove u regionu proširi ulaganjem više od 900 miliona eura u telekomunikacije i medije, što je za 200 miliona više od planova iz prošle godine.

United Grupa posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale kao što su Sport Klub, Nova TV i N1) i zapošljava 4.400 ljudi. Skoro 4 miliona usluga United Grupe koristi se mjesečno u regionu i cijelom svijetu, dok mreža pokriva skoro dva miliona domova. United Grupa je osnovana 2000. godine i vodeći je provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi. Ima najširu mrežnu pokrivenost u regionu i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja, od lokalnog do najboljeg sadržaja iz cijelog svijeta. BC Partners je većinski vlasnik United Grupe.

Check Also

Najskuplji lijek na svijetu donosi milijarde farmaceutskoj kompaniji

Novi lijek za spinalnu mišićnu atrofiju Zolgensma ispostavio se kao važan pokretač osjetno boljih poslovnih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *