Radunović: Pitanje MA riješiti na ovaj ili onaj način

1 komentar

Ministar finansija Darko Radunović rekao je da je Montenegroerlajnz kompanija od izuzetnog značaja za Crnu Goru i razvoj turizma, te da se pitanje nacionalne aviokompanije mora riješiti “na ovaj ili onaj način”.

Govoreći o tome je li pomoć MA data po zakonu, ministar Radunović je rekao da je pomoć obezbijeđena u skladu sa zakonom.

“Ja mislim da je MA kompanija od izuzetnog značaja za Crnu Goru i razvoj turizma. Sad smo na početak sezone i MA doveze oko 35% turista. Moramo rješiti pitanje MA na ovaj ili onaj način. U skladu sa zakonom smo obezbijedili pomoć i pitanje je vremena i dobre analize šta će se dalje sa njim desiti”, rekao je Radunović.

Multiplikativni efekti MA na crnogorsku privredu su, kako je rekao, veliki.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva dodijelilo je pomoć Montenegroerlajnsu u ukupnom iznosu 7,26 miliona eura. Agencija za zaštitu konkurencije je obavijestila Ministarstvo saobraćaja da se pomoć za Montenegroerlajns, s obzirom da sve mjere iz plana restrukturiranja iz 2012. godine nisu realizovane u potpunosti, te da je plan u pravnom smislu još na snazi (pomoć za restrukturiranje se može dodijeliti jednom u 10 godina, princip “prvi put-zadnji put), može realizovati jedino u odnosu na nerealizovane mjere iz plana. Ministarstvo o navedenom nije obavijestilo Agenciju. Ova pomoć nije bila prijavljena Agenciji na ocjenu usklađenosti sa Zakonom o kontroli državne pomoći naveli su iz Agencije na čijem je čelu Miodrag Vujović.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • “na ovaj ili onaj način”- po kojem zakonu je ovo dozvoljeno ministru finansija? Odnosno, da li je ovo ministar priznao da radi nelegalno?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *