Montenegro Airlines godinu završio sa gubitkom

Dodajte komentar

Jaka, i često nelojalna konkurencija na tržištu, visoka cijena avio goriva, visoki troškovi iznajmljivanja aviona i restauracije avionskih motora, te naslijeđeni gubici nacionalne avio-kompanije, u velikoj mjeri opterećuju redovno poslovanje, konstatovano je na skupštini akcionara nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines.

Skupština akcionara nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines zasijedala je danas i usvojila Godišnji finansijski iskaz i Izvještaj menadžmenta za 2018. godinu.

Usvajanjem navedenih izvještaja potvrđeno je da su poslovni prihodi kompanije za 245 hiljada eura veći od poslovnih rashoda, te samim ti i da je poslovni rezultat za 2018. godinu pozitivan iako je zbog značajnih finansijskih rashoda, te naslijeđenih dugova iz prethodnog perioda, kompanija poslovala sa gubitkom od 1,97 miliona eura.

„To je najbolji bilans uspjeha, u poslednjih 10 godina, i dolazi u godini u kojoj je kompanija ostvarila istorijski rekord u broju prevezenih putnika od 645 hiljada“, rečeno je na sjednici.

Konstatovano je i da jaka, i često nelojalna konkurencija na tržištu, visoka cijena avio goriva, visoki troškovi iznajmljivanja aviona i restauracije avionskih motora, te naslijeđeni gubici nacionalne avio-kompanije, u velikoj mjeri opterećuju redovno poslovanje.

Naglašeno je, takođe, da se mora nastaviti tendencija urednog, adekvatnog i odgovornog rukovođenja kompanijom, te je shodno navedenom saziv Odbora direktora ostao isti, sa profesionalnom funkcijom predsjednika.

Očekuje se da u 2019. godini kompanija uz podršku većinskog vlasnika završi proces finansijske konsolidacije i donese razvojnu strategiju, koja uključuje obnovu flote i organizaciono restrukturiranje kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *