Donešena odluka o smanjenju cijena rominga

1 komentar

Korisnici Tmobile mreže i zvanično su obaviješteni o početku primjene nižih roming tarifa u zemljama regiona.

U poruci koja je oko 10.00 sati upućena korisnicima, navodi se da će od 1. jula do 31. decembra biti primjenjivana prva faza jeftinijih roming usluga u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu.

Iz drugih mobilnih mreža – Telenora i Mtela, prema tvrdnjama korisnika, još nisu stizala obavještenja o jeftinijem romingu u državama regiona.

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) nedavno je naložila svim telekomunikaiconim operatorima koji posluju u Crnoj Gori da od 1. jula smanje cijene roming usluga.

Podsjetili su da je odluka donijeta 6. juna i da operatorima nalaže da primijene cijene roming usluga u skladu sa Sporazumom o smanjenju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u državama zapadnog Balkana.

Sporazum je zaključen 4. aprila u Beogradu između ministarstava nadležnih za oblast elektronskih komunikacija Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije i Kosova.

Maksimalne cijene bez PDV-a za odlazne pozive prema mrežama u Crnoj Gori, kako je predviđeno, iznosiće 8,16,odnosno za dolazne iz regiona četiri centa za minut. Korisnici će za SMS prema mrežama u Crnoj Gori plaćati maksimalno 3,5 centi, a za uslugu prenosa podataka – 2,62 centa po MB, prenose Vijesti.

Iz EKIP su ranije saopštili da su cijene, u odnosu na maksimalne koje trenutno važe za korišćenje roming usluga u BiH, Makedoniji i Srbiji, gdje su regulisane još 2015, cijene biti snižene 57 odsto za usluge odlaznih poziva prema mrežama u Crnoj Gori, 20 odsto za dolazne pozive iz regiona, 41 odsto za SMS i 86 odsto za uslugu prenosa podataka.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • A zašto se laže sa ovom vijesti? Idiotski menadžeri iz T Com-a su dans proslijedili sms poruke da povećavaju cijenu minuta, i da mijenjaju pretplate na pakete koji su se potpisali da ne mogu da se mijenjaju. Kad se podnese reklamacija slijedeći njihove procedure, T Com se ne javlja svojim potrošačima i kupcima. Ali, zato naša budalasta regulatorna agencija ne umije ni da ih kontroliše . Nije ni čudo, kad su ikone korupcije i neznanja a to je omiljeno poslovno ponašanje koej pdržavaju naše nadležne institucije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *