U Bečićima otvoren novi hotel Falkenštajner Montenegro (foto, video)

Uz prisustvo velikog broja zvanica iz političkog, biznis i medijskog života Crne Gore i regiona, 26. juna je u Bečićima, na mjestu nekadašnjeg hotela “The Queen of Montenegro”, zvanično otvoren Falkenštajner Hotel Montenegro.

Tom prilikom prisutnima su se obratili Pavle Radulović, ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore, Otmar Miheler (Ottmar Michaeler), CEO grupacije Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) kao i Aleksandar Vasilijević, regionalni direktor kompanije za hotele u Crnoj Gori i Srbiji, koji su su simbolično i presjekli vrpcu te na taj način i zvanično obilježili početak rada ovog renomiranog hotelskog brenda u Crnoj Gori.

“Neizmjerna je čast i zadovoljstvo biti ovdje večeras. Ovaj objekat je nekada bio perjanica turizma, ne samo Budvanske rivijere nego čitave Crne Gore a sada sa znakom Falkenštajnera, vjerujem, očekuje bolje dane. Koristim ovu priliku da se zahvalim i Falkenštajneru, kao i OTP-u koji su vjerovali u našu viziju. Zato smo večeras svi zajedno ovdje, sa još jednim velikim brendom.  U ovom objektu je izgrađeno oko 240 smještajnih jedinica, sa 500 kreveta i sa očekivanih 50 000 posjetilaca do kraja ove godine”, kazao je Pavle Radulović, ministar održivog razvoja i turizma na svečanoj ceremoniji otvaranja hotela.

Otmar Miheler (Ottmar Michaeler), CEO grupacije Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) je istakao da je veoma ponosan što je Falkenštajner postao dio Crne Gore.

“Putujući širom Evrope, razgovaramo o različitim mjestima, različitim brendovima, različitim poslovnim prilikama i kada kažemo da otvaramo novi hotel u Crnoj Gori, reakcije naših sagovornika su uvijek pozitivne i sa oduševljenjem pominju Crnu Goru. Mogu samo da vam čestitam na tome što je vaša država prepoznata ne samo u Evropi već i u svijetu kao fantastična destinacija. Naša želja je oduvijek bila da nakon Hrvatske i Srbije dođemo i u Crnu Goru”, kazao je Miheler i dodao:

“Na kraju, poželio bih direktoru i osoblju hotela koje čini mladi ljudi iz Crne Gore, koji su veoma ambiciozni i motivisani veliki uspjeh i zadovoljne goste.”

Aleksandar Vasilijević, regionalni direktor kompanije za hotele u Crnoj Gori i Srbiji se zahvalio ministarstvu tuzima i lokalnoj upravi Budve na svemu što su uradili za Falkenštajner grupu.

„Dosta stidljivo smo krenuli u sve ovo prošle godine i zaista smo se plašili kako ćemo ispratiti ovaj projekat, obzirom na želje i standarde Falkenštajnera. Zahvaljujem se svim prisutnima što su došli i nadam se da ćete večeras uživati“, rekao je Vasilijević.

Maja Liješević, direktorica Turističke organizacije Budve, kazala je da će brend poput Falkenštajnera u mnogome doprinijeti poboljšanju turističke ponude u Budvi.

„Veoma smo ponosni što se večeras u našem gradu otvara još jedan hotel visoke kategorije i hotel koji zaista doprinosi poboljšanju kvaliteta turističke ponude našeg grada. Budva je metropola turizma u Crnoj Gori koja ima 115 hotela a ovaj hotel će svojim kvalitetom i u novom ruhu sa vrlo brendiranim svjetskim lancem hotela kao što je Falkenštajner će svako upotpuniti tu ponudu. Očekujemo da će hotel biti pun tokom čitave godine i da će svi gosti zaista uživati u blagodetima našeg grada“, zaključila je direktorica TO Budva.

Nakon svečanog otvaranja uslijedio je koktel u okviru kojeg je prezentovana bogata gastronomska ponuda hotela uz zvuke benda Blackberries na čelu sa frontmenom Danijelom Kajmakoskim kome se u jednom trenutku na sceni pridružila i poznata pjevačica Martina Vrbos.

Tokom svečanosti upriličena je i nagradna igra te su najsrećniji gosti nagrađeni trodnevnim boravcima u hotelima ove grupacije u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

U nastavku večeri gosti su uživali u spektakularnom vatrometu uz koji je atmosferu do usijanja dovela atraktivna crnogorska DJ zvijezda Sophie.

Kako je bilo na otvaranju možete pogledati u foto galeriji:

Izvor: InfoBiro Montenegro

Check Also

Deseta prodaja imovine bivše fabrike Radoje Dakić

Stečajni upravnik Mladen Marković oglasio je desetu prodaju imovine bivše fabrike Radoje Dakić. Na prodaji …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *