“Ford” sprema 12.000 otkaza u Evropi do 2020.

Američki proizvođač automobila „Ford“ će ukinuti 12.000 radnih mjesta u Evropi do 2020. godine kako bi svoje poslovanje vratio na staze profita.

Kako je danas saopšteno iz te kompanije, već je obustavljena proizvodnja u tri „Fordove“ fabrike u Rusiji, u toku je zatvaranje fabrika u Francuskoj i Velsu, a smanjen je broj smena u fabrikama u Španiji i Njemačkoj.

Smanjenje broja zaposlenih, koje će pogoditi 12.000 radnika u pogonima u potpunom vlasništvu „Forda“ ali i u mješovitim preduzećima te kompanije u Evropi, biće realizovano prvenstveno kroz program dobrovoljnog odlaska radnika, prenosi Rojters.

Izazovi investiranja u električna, hibridna i autonomna vozila, dok se istovremeno moraju izvršiti popravke motora kako bi se zadovoljili nove propisi o čistom vazduhu, primorali su proizvođače automobila u cijelom svijetu da smanje fiksne troškove i pojednostave svoje portfelje modela.

Check Also

Do kraja godine biće obrađeno svih 51.000 zahtjeva za legalizaciju

Od podnijetih 51.000 zahtjeva za legalizaciju bespravno podignutih objekata do sadaje obrađeno 31.000. Preostalih dvadeset …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *