5 stvari kojima čete podići kvalitet vašeg Linkedin profila

U današnje vrijeme LinkedIn je nešto kao Facebook korišten u poslovne i profesionalne svrhe. Uz pomoć ovih pet korisnih savjeta u vrlo malo vremena možete poboljšati izgled vašeg LinkedIn profila.

Prilagodite vašu URL adresu
Imajući samo vaše ime, a ne hrpu nabacanih znakova na kraju vašeg LinkedIn URL-a vidi se kako pazite na detalje. Naime, adresa izgleda jasnije kada je objavljujete uz svoj CV. Da biste tako adresu prilagodili potrebno je da kliknite na ikonu „Me“ na traci sa funkcijama pri vrhu ekrana, a zatim kliknite „View Profile“. Na kraju kliknite „Edit public profile & URL“ u gornjem desnom uglu i uredite URL.

Postavite naslovnu fotografiju
I ovo je jedan od znakova da pazite na detalje i da se želite na nekakav način da se istaknete među milijardu korisnika LinkedIna – osim ako vam se sviđa generička, standardna pozadina plave boje. Dakle, ono što morate učiniti je posjetiti stranice unsplash.com ili pixabay.com i pronaći te besplatno skinuti sliku. Razmislite o bojama vaše kompanije ili pronađite fotografiju koja opisuje ono što radite – bilo da je to ploča za učitelje, tastatura za pisca i slično i istu stavite na svoj profil kao naslovnu fotografiju.

Provjerite jesu li vaši kontakt podaci ažurirani
Nerijetko se može dogoditi da na vašem profilu ostane  stari broj telefona ili e-mail adresa. Zato je važno da svoje kontakte redovno ažurirate kako bi regruteri, potencijalni klijenti i drugi koji vam mogu biti od pomoći mogli stupiti u kontakt s vama. Ono što morate učiniti je da kliknete „See contact info“ u gornjem desnom kutu profila, ispod informacija o fakultetu i kompaniji i vidjeti upisane podatke.

Uključite obavještenja regruterima
Osim što želite da regruteri znaju doći do vas, isto tako želite da i oni znaju da ste vi otvoreni za nove poslovne ponude. Na vama je sada da „scroll“-ate prema dolje do kontrolne ploče koja je vidljiva samo vama. Kliknite na „Career interests“ i vidjećete da možete dopustiti da regruteri dobiju informacije o tome da ste otvoreni za nove mogućnosti i poslovne prilike (puno radno vrijeme, pola radnog vremena..) bilo da aktivno ili samo u prolazu gledate što se nudi na tržištu.

Odgovarajte na pozivnice i poruke
Često ljudi kada šalju poruke, zahtjeve za povezivanje, pa čak i preporuke budu ignorisani. Sve to može uticati na vaše upoznavanje ili stvaranje novih veza čime se mogu propuštati dobre prilike. Stoga, provedite nekoliko minuta vremena kako biste popratili vaš LinkedIn mail ili notifikacije kako više nikada ne biste bili u zaostatku s novostima na toj platformi.

Check Also

Euro potonuo pred novu sjednicu ECB

Kurs eura u srijedu je na međunarodnim tržištima bio na najnižem nivou u posljjednjih mesec …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *