Od 1. jula minut razgovora u regionu jeftiniji 60 odsto

Dodajte komentar

Minut razgovora za odlazne pozive u romingu biće više od 60 odsto jeftiniji, saopštio je srbijanski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić.

On je naveo da je izvjesno da će regionalni sporazum o romingu stupiti na snagu 1. jula i da će, u prvoj fazi, minut razgovora za odlazne pozive biti snižen sa oko 28 na oko 11 dinara.

“Ono što je najvažnije za prvu fazu, koja počinje 1. jula, biće za sve korisnike smanjene cijene i razgovora i SMS poruka i prenosa podataka”, rekao je Ljajić.

Tako će, kako je naveo, cijena SMS poruke biti snižena sa devet na četiri dinara, što je više od 50 odsto jeftinije. Prenos podataka po megabajtu biće smanjen sa 30 na četiri dinara.

“Treba napomenuti da su ovo prosječne cijene sniženja i tu će biti izvjesnih razlika, ali za sada govorimo o prosjeku koji će važiti za većinu korisnika”, kazao je Ljajić.

On je podsjetio da će se regionalni sporazum, koji je potpisan početkom aprila u Beogradu, odvijati u tri faze. Prva faza počinje od 1. jula ove godine, druga od 1. januara naredne, a treća od 1. jula naredne godine.

(Blic)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *