Excellent SME sertifikat ima 282 preduzeća

Dodajte komentar

U Crnoj Gori trenutno 282 preduzeća posjeduje Excellent SME sertifikat, iz svih regija zemlje i djelatnosti, saopšteno je na seminaru u Privrednoj komori (PKCG).

PKCG, u saradnji sa agencijom Coface, izdaje elektronski sertifikat Excellent SME Crna Gora, u cilju unaprjeđenja sigurnosti poslovanja.

Potpredsjednica PKCG, Ljiljana Filipović, kazala je da se Excellent SME sertifikatom ističu odlična – excellent mala i srednja preduzeća, čime ona postaju vidljivija, a takođe im pomaže u povezivanju sa drugim uspješnim kompanijama u Crnoj Gori i inostranstvu.

“Trenutno je u Crnoj Gori oko 282 preduzeća sa Excellent SME sertifikatom, iz svih regija zemlje i djelatnosti. Projekat dodjele sertifikata se realizuje ne samo u Crnoj Gori već i u u Sloveniji, gdje je 524 sertifikovanih firmi, Srbiji 916, Sjevernoj Makedoniji 83, Rumuniji 315, Bugarskoj 13, Mađarskoj 119”, precizirala je Filipović.

Ona je, kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu PKCG, rekla da je tako stvorena mreža od 2,25 hiljada preduzeća koja su, prema Cofaceu, zaslužila da se istaknu i pomognu u poslovanju.

PKCG je u petak u svojim prostorijama, u saradnji sa bonitetnom kućom Coface, organizovala seminar na temu Da li znate da u vašoj firmi važe nepisana pravila, prvenstveno namijenjen nosiocima Excellent SME sertifikata i preduzećima koja planiraju da to uskoro postanu.

Filipović je kazala da je cilj seminara bio da doprinese unaprjeđenju poslovne kulture, koja je u idealnim uslovima integrisana unutar organizacije, ali i prema vani, jer su zdrava radna okolina i dobri međuljudski odnosi temelj za uspjeh.

Regionalni menadžer Coface-a, Đorđe Živanović, saopštio je da prema najnovijim podacima Excellent SME projekat bilježi rast sertifikovanih kompanija veći od deset odsto u svim država u kojima je zastupljen, te da on u Crnoj Gori iznosi 17,4 odsto.

“To govori da je Excellent SME potvrdio svoju funkciju i svrhu”, naveo je Živanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *