Bitcoin preko 11.000 dolara

Dodajte komentar

Najveća svjetska kriptovaluta, bitkoin, uzletjela je na dnevni maksimum od 11.307,69 dolara danas popodne po honkoškom vremenu, prema bitkoin cjenovnom indeksu platforme Koindesk, koja uzima u obzir cijene ove digitalne valute na različitim berzama. To je najviši nivo od 5. marta 2018. godine, prenosi tv mreža CNBC.

Od početka ove godine, vrijednost bitkoina je skočila za 170 procenata. Njegov uspon je doprinio takodđ rastu cijena drugih digitalnih novčića, poput etereuma, čija se vrijednost ove godine više nego udvostručila.

Čini se da su investitori odlučili da ignorišu ružno sjećanje na prošlogodišnje “pucanje bitkoin balona”, nakon što je ova kriptovaluta u decembru 2017. dostigla rekordnu vrijednost od preko 19.000 dolara. Njegova cijena je dramatično pala tokom 2018. i početkom 2019. se kretala na nivou od samo 3.000 dolara.

Međutim, od kraja februara ove godine, bitkoin je ponovo krenuo uzlaznom putanjom, pošto su velike kompanije počele da najavljuju sopstvene projekte vezane za kriptovalute.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *