Telekom prvi u Crnoj Gori u komercijalnoj mreži omogućio brzine do 500 Mbps

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom je prvi u Crnoj Gori svojim korisnicima omogućio da na jednoj od najposjećenijih lokacija u Podgorici, u dijelu naselja City kvart kod tržnih centara City Mall i Delta City, surfuju internetom pri brzini od 500 Mbps.

Iz Telekoma poručuju da na ovaj način svojim korisnicima šalju poruku da u njihovoj mreži mogu očekivati samo najbolje na tržištu, i da kroz unapređenje usluge žele da opravdaju njihovo povjerenje.

Poboljšanim pokrivanjem popularne zone za stanovanje i kupovinu Telekom je nastavio da razvija mrežu, a omogućavanjem superiornih brzina u komercijalnoj mreži korisnicima nudi najveće brzine mobilnog interneta u zemlji.

„Nakon što smo u martu na testiranju mreže oborili rekord, i u tzv. „živoj“ mreži, odnosno u realnim uslovima postigli brzine od 925 Mbps, dvostruko veće od prethodno izmjerenih u Crnoj Gori, nastavili smo sa razvojem infrastrukture.

Naši korisnici trenutno uživaju u prednostima najpouzdanije mobilne mreže u Crnoj Gori, o čemu najbolje svjedoči podatak da više od polovine 4G saobraćaja u zemlji prođe kroz našu mrežu.

Kontinuirano se trudimo da odgovorimo na potrebe najzahtjevnijih korisnika, i to na kraju rezultira činjenicom da, prema rezultatima mjerenja Agencije za elektronske komunikacije, objavljenim u aprilu ove godine, imamo zvanično najbržu mobilnu mrežu u Crnoj Gori, kako u gradovima tako i u ruralnim dijelovima zemlje.“ – izjavila je direktorica Tehnike u Crnogorskom Telekomu, Valentina Radulović.

Postizanjem ovih brzina, Telekom je otišao korak dalje u unapređenju 4G mreže i korisničkog iskustva, dok sa kompanijom Ericsson Nikola Tesla radi na razvoju 5G tehnologije – nove generacije mobilnih komunikacija, baziranih na proširenoj i virtuelnoj stvarnosti, umrežavanju pametnih uređaja, mašina u industriji…

“Nove brzine od 500 Mbps korisnicima su omogućene korištenjem naprednih tehnologija i modulacija (CA 4×4 MIMO + 256 QAM) koje podržavaju najnovije verzije smartphone uređaja dostupnih Telekomovim korisnicima u T-Centrima i na sajtu www.telekom.me” – zaključuje se u saopštenju Telekoma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *