NLB Banka isplaćuje 7,5 miliona eura dividende

NLB Banka AD Podgorica prošle sedmice održala je redovnu sjednicu Skupštine akcionara na kojoj je usvojila Godišnji izvještaj o poslovanju sa izvještajem nezavisnog spoljnjeg revizora za 2018. godinu i donijela odluku o raspodjeli dobiti po Godišnjem računu za 2018. godinu. Ukupan iznos bruto dividende koji se isplaćuje iznosi 7.569.965,04 EUR, dok bruto dividenda po akciji iznosi 0,6487 EUR.

NLB Banka je u 2018. godini nastavila trend stabilnog poslovanja i ostvarila neto dobit u iznosu od 7,6 miliona EUR, uz rezultat prije rezervacija u iznosu od 12,1 mil EUR i snažnu kapitalsku poziciju sa koeficijentom adekvatnosti kapitala značajno iznad zakonskog minimuma.

“NLB Banka je u godini za nama ostvarila rekordnu dobit i uprkos konkurentnom tržišnom okruženju, pozitivno poslovanje je zabilježeno već petu godinu zaredom, kao i najbolji rezultat u istoriji banke, od kada je NLB d.d. većinski vlasnik. Banka je i dalje lider na tržištu stambenih kredita sa 29% tržišnog udjela. Dobre rezultate i razvoj postižemo zahvaljujući povjerenju naših klijenata i konkurentnosti naših proizvoda. Nastavljamo sa aktivnostima unapređenja korisničkog iskustva digitalizacijom procesa i inovativnim proizvodima, kreirajući dodatnu vrijednost za klijente. Razumijemo naše klijente, poznajemo ih i nastojimo da gradimo kvalitetne odnose zasnovane na povjerenju”, izjavio je Martin Leberle, glavni izvršni direktor NLB Banke.

Skupština akcionara je raspravljala i o ostalim temama iz svoje nadleženosti koje se odnose na izmjene i dopune Statuta banke i reizbor članova Odbora direktora NLB Banke AD Podgorica.

Godišnji izvještaj NLB Banke za 2018. godinu dostupan je na linku.

Check Also

Deseta prodaja imovine bivše fabrike Radoje Dakić

Stečajni upravnik Mladen Marković oglasio je desetu prodaju imovine bivše fabrike Radoje Dakić. Na prodaji …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *