NLB Banka isplaćuje 7,5 miliona eura dividende

NLB Banka AD Podgorica prošle sedmice održala je redovnu sjednicu Skupštine akcionara na kojoj je usvojila Godišnji izvještaj o poslovanju sa izvještajem nezavisnog spoljnjeg revizora za 2018. godinu i donijela odluku o raspodjeli dobiti po Godišnjem računu za 2018. godinu. Ukupan iznos bruto dividende koji se isplaćuje iznosi 7.569.965,04 EUR, dok bruto dividenda po akciji iznosi 0,6487 EUR.

NLB Banka je u 2018. godini nastavila trend stabilnog poslovanja i ostvarila neto dobit u iznosu od 7,6 miliona EUR, uz rezultat prije rezervacija u iznosu od 12,1 mil EUR i snažnu kapitalsku poziciju sa koeficijentom adekvatnosti kapitala značajno iznad zakonskog minimuma.

“NLB Banka je u godini za nama ostvarila rekordnu dobit i uprkos konkurentnom tržišnom okruženju, pozitivno poslovanje je zabilježeno već petu godinu zaredom, kao i najbolji rezultat u istoriji banke, od kada je NLB d.d. većinski vlasnik. Banka je i dalje lider na tržištu stambenih kredita sa 29% tržišnog udjela. Dobre rezultate i razvoj postižemo zahvaljujući povjerenju naših klijenata i konkurentnosti naših proizvoda. Nastavljamo sa aktivnostima unapređenja korisničkog iskustva digitalizacijom procesa i inovativnim proizvodima, kreirajući dodatnu vrijednost za klijente. Razumijemo naše klijente, poznajemo ih i nastojimo da gradimo kvalitetne odnose zasnovane na povjerenju”, izjavio je Martin Leberle, glavni izvršni direktor NLB Banke.

Skupština akcionara je raspravljala i o ostalim temama iz svoje nadleženosti koje se odnose na izmjene i dopune Statuta banke i reizbor članova Odbora direktora NLB Banke AD Podgorica.

Godišnji izvještaj NLB Banke za 2018. godinu dostupan je na linku.

Check Also

Hoće li Rusija pokriti deficit nafte u svijetu

Deficit koji može nastati na tržištu nafte zbog situacije u Saudijskoj Arabiji može biti pokriven …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *