Izgradnja doma starih u NIkšiću koštaće 2,7 miliona

Uprava javnih radova objavila je tender za prikupljanje ponuda za izgradnju doma za 104 stare i odrasle osobe sa invaliditetom u Nikšiću.

U pitanju je realizacija druge faze projekta, koji je za Nikšić veoma značaj, a finansira ga Vlada Crne Gore kroz kapitalni budžet. Procijenjena vrijednost radova je 2,7 miliona eura.

Kako se navodi u saopštenju Uprave javnih radova, zainteresovani ponuđači moraju ispunjavati uslove predviđene Zakonom o javnim nabavkama, a rok za dostavljanje ponuda je 30. jul. Nakon završetka postupka javne nabavke, sa izabranim ponuđačem Uprava javnih radova će potpisati ugovor, čiji će sastavni dio biti dinamika i rok završetka radova.

“Tenderskom dokumentacijom je predviđena rekonstrukcija i nadogradnja dva objekta vojnog kompleksa Trebjesa. Pored 52 smještajne jedinice, novi objekti će na 5.830 metara kvadratnih sadržati još prostorije za zajednički boravak, rekreaciju i radno-okupacione terapije, kao i tehničke postorije namijenjene osoblju” ističu u Upravi.

Prva faza projekta, kako dodaju, obuhvata adaptaciju još dva objekta kapaciteta 104 mjesta u vojnom kompleksu Trebjesa, realizuje se u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP) za Crnu Goru, a u toku je vrjednovanje prispjelih ponuda za izvođenje radova.

“Završetkom obije faze, Nikšić će dobiti funkcionalan prostor za boravak ukupno 208 starih i odraslih osoba sa invaliditetom. Ovaj projekat predstavlja nastavak kontinuiranih aktivnosti koje Vlada Crne Gore sprovodi na poboljšanju kvaliteta života najstarije populacije. U tom cilju, Dom starih je prošle godine počeo sa radom u Pljevljima, a sredinom naredne godine očekuje se završetak radova i na objektu u Podgorici, u vrijednosti blizu devet miliona eura”, kazali su u Upravi javnih radova.

Check Also

Rast indeksa i prometa obilježili sedmicu na Montenegroberzi

Rast indeksa i prometa obilježili su na Montenegroberzi sedmicu u kojoj je Crna Gora otvorila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *