Stiže BoringPhone – pametan telefon za minimaliste (video)

Ako ste zainteresovani za pametni telefon bez svih zvona i zvižduka notifikacija flagship sistema kao što imaju Apple, Samsung, One Plus i drugi, možda će vas zanimati adekvatno nazvan BoringPhone. To je uređaj koji nema browser, mejl, društvene mreže ili bilo koje druge aplikacije na kojima beskonačno „skrolujemo“.

BoringPhone nudi tradicionalne opcije pozivanja, slanja tekstualnih poruka (Signal), kamere, GPS mape (OsmAnd), muziku, podkaste (AntennaPod), tethering i još mnogo toga, piše PC Press.

Napravili smo BoringPhone koristeći postojeće stvari na nov način. Izabrali smo dobar solidan telefon – lijepo napravljen, sa pristojnom kamerom i dobrom baterijom. U vezi s tim stavili smo prilagođeni Android operativni sistem (zasnovan na LineageOS). Onda smo izabrali najbolji besplatni softver otvorenog koda. Konačno, uklonili smo opcije za instaliranje novih aplikacija“, rekli su iz kompanije.

BoringPhone je sada dostupan preko Kickstarter-a za rane rezervacije počevši od 227 dolara a isporuke širom sveta se očekuju da će početi u određenim zemljama tokom decembra 2019. godine.

Check Also

Kompanija Carine potpisala ugovor sa Iberostarom: Pozitivne implikacije po turizam Crne Gore (video)

Kompanija “Carine”, potpisala je ugovor sa španskim turoperatorom “Iberostar”. Ta saradnja, kako je ocijenio vlasnik …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *