Nakon 12 godina smjena na čelnoj poziciji po tržišnom učešću mobilnih operatera u Crnoj Gori (Bankar.me analiza)

I to se desilo – Telenor više nije na čelu liste operatera po broju korisnika mobilne telefonije u Crnoj Gori. Nakon više od decenije od kada na našem tržištu posluju tri mobilna operatera, prvo mjesto po broju ukupnih korisnika (postpaid i prepaid) preuzeo je Mtel. Kompaniji koja je osnovana i sa radom u Crnoj Gori počela u julu 2007. godine, a koja je u vlasništvu srpskog nacionalnog telekomunikacionog operatera Telekom Srbija, trebalo je svega 12 godina da se izbori za prvu poziciju u zemlji sa najvećom penetracijom korišćenja mobilnih telefona u Evropi.

Da je 2007. godine bilo mjesta za još jednog operatera pokazalo se vrlo brzo. Već u prvom mjesecu svog postojanja, Mtel je prigrabio 5% tržišnog učešća (45 hiljada izdatih kartica), a svega 6 mjeseci kasnije već je bio na ogromnih 25% (260 hiljada korisnika). Proteklih 12 godina, ta je kompanija bilježila najbrži rast broja korisnika mobilne telefonije u zemlji.

Iako crnogorski sektor telekomunikacija odlikuje izražena konkurencija, izgleda da mnogo veće kompanije svjetskog renomea kao što su Crnogorski telekom (dio njemačke Deutsche Telekom grupe) i Telenor (norveški telekomunikacioni gigant koji je maja 2010. preuzeo ProMonte) nisu uspjele da sačuvaju pozicije u mobilnoj telefoniji i odbrane se od najmlađeg učesnika na tržištu.

Kako pokazuju najsvježiji podaci o stanju tržišta elektronskih komunikacija za april 2019. godine – u domenu mobilne telefonije najveće učešće među tri operatera u ukupnom broju korisnika zauzeo je Mtel sa 33,87% tržišta. Dugogodišnji lider – Telenor sada drži 33,50% tržišta, dok je Crnogorski telekom na začelju sa 32,63% učešća.

Zanimljivo je da je Mtelu trebalo svega 10-ak mjeseci od kada je preuzeo drugu poziciju, da preuzme i prvu. Do jula mjeseca 2018. godine, Mtel-ovo učešće je bilo na nivou od 31,29%, dok je Crnogorski telekom držao 32,09%, a – kako se tada činilo – neprikosnoveni lider Telenor je bio na prvoj poziciji sa 36,63%. Ipak, već u avgustu iste godine Mtel je smijenio Telekom na poziciji broj 2, u dobrom dijelu zahvaljujući efikasnijem upravljanju tokom ljetnje turističke sezone i shodno tome rastu broja prepaid korisnika.

Prepaid segment

Iako je nekada bio značajno dominantan, prepaid u procentu učešća iz godine u godinu opada, na uštrb rasta broja postpaid korisnika svih operatera. Taj pad svakako najviše registruju Telenor i Crnogorski telekom, koji su sa nekadašnjih 680 hiljada kartica zajedno (jul 2007. godine) danas došli na 316 hiljada prepaid korisnika. U tom periodu, Mtel je sa 45 hiljada prepaid korisnika došao na 178 hiljada. Najveći broj prepaid korisnika zabilježen je u septembru 2008. godine kod sva 3 operatera, kada je Crnogorski telekom brojao 297 hiljada prepaid kartica, Mtel 318 hiljada a Telenor čak 434 hiljade (zbirno je bilo više od 1 milion prepaid kartica!).

Ovo može značiti dvije stvari: da danas generalno opada interesovanje građana za prepaid segment, a raste za postpaid (poboljšan životni standard?) i da su te 2008. godine turisti značajno više kupovali prepaid kartice prilikom svojih posjeta (možda je tada bilo više turista, iako nam zvanične statistike govore drugačije?).

Poznata je činjenica da je sezonalnost od velikog uticaja na konačan broj registrovanih korisnika mobilne telefonije u Crnoj Gori, te da se operateri godinama trude da uz pomoć svih mogućih marketinških trikova dopru do turista i time povećaju prihode. Ti napori se svake godine očituju u broju pretplatnika koji tokom ljetnjih mjeseci značajno rastu, da bi se već do Nove godine smanjili čak u iznosima između 100 i 200 hiljada pretplatnika, čiji (turistički) brojevi se brišu iz baze.

S obzirom da su sva tri operatera povezana sa kompanijama iz regiona, na taj način i pokušavaju da privuku nove korisnike povoljnijim turističkim paketima i sve više paketima za mobilni internet. “Mana” Crnogorskom telekomu u ovom segmentu jeste činjenica da im je majka kompanija u Hrvatskoj, a broj turista koji posjete našu zemlju iz tog pravca nije od nekog velikog značaja. Ipak, u korist im ide činjenica da Deutsche telekom posluje u 34 zemlje svijeta. To je sve donekle olakšalo rad Telenoru i Mtelu pogotovu, koji imaju partnerske firme u Srbiji, dok Mtel ima i u Bosni i Hercegovini, zahvaljujući čemu bilježi procentualno najveći rast korisnika tokom ljetnje turističke sezone.

Na grafiku niže predstavljena je dinamika kretanja prepaid korisnika, gdje se vidi da su posljednje 4 godine Telenor i Mtel imali najviše pozitivnih učinaka od ljetnjeg turizma, čija je dinamika kretanja maltene bila identična, sve do septembra prošle godine kada je Mtel u odnosu na jun iste godine zabilježio visok rast broja prepaid korisnika od čak 45% za tri mjeseca, dok je Telenor od turizma zabilježio rast od 26%, a Crnogorski telekom svega 15% rasta.

Postpaid segment

Kada govorimo o segmentu postpaida, čija dinamika kretanja je maltene stabilna i ne odlikuje je sezonalnost, vidimo da broj korisnika iz godine u godinu raste.

Na kraju marta mjeseca 2019. godine od ukupnog broja 578 hiljada postpaid korisnika Crnogorski Telekom je brojao 230 hiljada, Mtel 184 hiljade, a Telenor 163 hiljade pretplatnika. Poređenja radi, ukupan broj postpaid korisnika 2009. godine bio je na nivou od 290 hiljada korisnika, što znači da se njihov broj udvostručio u proteklih 10 godina, uz prosječan godišnji rast od 8%.

Što se dinamike rasta tiče, ponovo se ističe kompanija Mtel koja je samo u posljednje 3 i po godine zabilježila kumulativni rast postpaid korisnika od čak 100% tj duplirala je svoju bazu sa 91 hiljadu pretplatnika od ljeta 2015. godine na čak 184  hiljade na kraju  marta 2019. godine. U istom periodu Crnogorski telekom je zabilježio rast postpaid pretplatnika od 52%, a Telenor za svega 22%.

Ovi podaci govore da Mtel pored uspješnog poslovanja na prepaid segmentu, vrlo aktivno radi i na potpisivanju novih ugovora kada su u pitanju postpaid korisnici. Da li se novi korisnici privlače jeftinijim cijenama usluga ili pak jeftinijim telefonskim aparatima, tema je neke posebne analize.

Fiksna telefonija

I na ovom polju se Mtel posljednje 3 godine ponaša prilično poslovno agresivno i već polako ugrožava dugogodišnju monopolsku poziciju Crnogorskog telekoma. Od 2010. godine kada se Mtel uključio u tržište fiksne telefonije, njegovo učešće je bilo stabilno i minorno sve do 2016. godine kada počinje blagi rast i prava tržišna utakmica, jer se ovim segmentom počinju baviti i Telenor kao i Telemach koji se prevashodno bavi pružanjem usluga kablovskog operatera.

Učešće Crnogorskog telekoma se prethodnih par godina smanjilo sa 80% sa kraja 2017. na 65% na kraju 2018. godine, sve zahvaljujući tržišnom proboju Mtela koji je udvostručio svoje procentualno učešće u toku prethodne godine, sa 13% na 26% tržišta. Taj rast se nastavio vrlo jako i u prvim mjesecima tekuće godine.

Zaključak

Kako smo i u prethodnoj godišnjoj analizi poslovanja telekomunikacionih kompanija pokazali – Mtel-ov rast učešća prati i rast prihoda, čak šta više, to je jedini od 3 operatera mobilne telefonije koji u prethodnih 3 godine bilježi konstantan rast prihoda, ali i rast broja zaposlenih.

Dok se Crnogorski telekom prethodnih godina borio da konsoliduje rashode, Mtel je cjenovnim akcijama radio na zadržavanju i privlačenju novih korisnika, u čemu se pokazao bolji od konkurenata. Telenor je i dalje na najefikasnija kompanija čiji zaposleni za svoj rad primaju najbolje plate u sektoru, ali pad tržišnog učešća bi trebalo da ih zabrine.

Da li će giganti uspjeti da povrate svoje pozicije, ostaje da pratimo naše malo tržište sa najvećim brojem mobilnih telefona po glavi stanovnika u cijeloj Evropi.
A to tržište je kao i uvijek do sada u svakoj industriji pokazalo, da najbolje ne prolaze najveći već oni koji su najfleksibilniji i najsnalažljiviji.

Bankar.me

Zabranjeno svako kopiranje i preuzimanje sadržaja analize bez prethodnog odobrenja Bankar.me

7 KOMENTARI

  1. Nije trebao da bude odavno.

    Telenor je lice najgoreg u skandinavsko-nordijskom modelu ekonomskog razvoja. Uspavljivanje lažnih elitista, koji vole da zgrabe ex-pate ugovore i budu tehnokratske “gazde” bez rada i bez znanja.

  2. “… i da su te 2008. godine turisti značajno više kupovali prepaid kartice prilikom svojih posjeta (možda je tada bilo više turista, iako nam zvanične statistike govore drugačije?)” Ovdje nema mnogo za razmisljanje – 2008. godine nije bilo watsappa, vibera i sl. drustvenih mreza za instant komunikaciju, pa se sve svodilo na SMS/MMS, pri cemu je cijena SMS u roamingu bila jaaako visoka – poredeci sa danasnjim cijenama, a narocito sa slanjem watsapp/viber poruka za sto je neophodan pristup internetu koji se moze ostvariti u svakom hotelu, restoranu, kaficu, pa i gradskim cetvrtima – potpuno besplatno!

  3. Valjalo bi da se ispita validnost prijavljenih kartica Mtela, npr u avgustu 2018.godine… ako su aktivirane,a nisu imale saobracaj – zasto su prijavljene? Prijavljivanje laznih inofrmacija, uzimanje laznog share-a, itd…

  4. Budući bivši

    Iako po statistici preuzimaju tržište, ja ih pozdravljam poslije 12godina. Nemaju nikakvu politiku za lojalne klijente. Da ne pričam o agilnosti da isprave grešku i pokrivenosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *