Ekskluzivno: Societe Generale banka Montenegro mijenja ime  – ovo je novi naziv

Societe Generale banke Montenegro AD zakazala je vanrednu skupštinu akcionara za 16. jul 2019. godine u prostorijama banke, u Bulevaru revolucije 17 u Podgorici, sa nekoliko tačaka dnevnog reda o kojima će se raspravljati.

Kako se navodi u objavljenim predlozima odluka, pored izmjena statuta banke i izbora članova Odbora direktora, najzanimljivija je svakako odluka o promjeni naziva banke.

Predlogom odluke definisano je da se naziv izmijeni tj. da se vrati stari naziv banke, uz određeni dodatak koji će označavati novog vlasnika.

Predloženo je da se mijenja naziv Banke koji će glasiti: “Podgorička banka AD Podgorica, Member of OTP Group”.

U odluci je navedeno da odluka stupa na snagu ispunjenjem uslova upisa Crnogorske Komercijalne Banke AD, kao vlasnika 90.5578% akcija Societe Generale Banke Montenegro AD u Centralnom klirinškom depozitarnom društvu (ex CDA).

Izmjenama statua banke predviđeno je da se kao skraćeni naziv koristi “Podgorička banka”.

Da podsjetimo, Centralna banka Crne Gore odobrila je sredinom maja Crnogorskoj komercijalnoj banci sticanje kvalifikovanog učešća u akcijskom kapitalu Societe Generale Montenegro banke SGM. Tome je prethodilo i odobrenje Agencije za zaštitu konkurencije.

Činjenica da će sadašnja Societe Generale Montenegro, a buduća Podgorička banka, nastaviti da funkcioniše kao samostalno pravno lice, makar na određeni rok relaksira strepnje zaposlenih u toj banci. Kako smo već pisali, čak je i Unija slobodnih sindikata (USSCG) apelovala je na Centralnu banku (CBCG) da prilikom donošenja odluke o spajanju Societe Generale banke Montenegro i Crnogorske komercijalne posebnu pažnju posveti radnom i ekonomsko-socijalnom položaju zaposlenih u tim finansijskim kompanijama.

Check Also

Dobre navike koje vode do značajnih ušteda

„Ne mogu sada da mijenjam stil života“, „Toliko brige oko sitnica stvara mi pritisak“, „Sve …

2 KOMENTARI

  1. konačno se vraća Podgorička

    i zašto je ovo ekskluzivna vijest, kad se sve ovo odavno znalo, bar par mjeseci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *