Švedska kompanija “Savana” u saradnji sa Agencijom za stanovanje pokrenula projekat “Ljepsa Podgorica”

Dodajte komentar
Kompanija “Savana” iz Švedske, u čijem su vlasništvu hotel “Ramada” u Podgorici i šoping centar Mall of Montenegro, u saradnji sa Agencijom za stanovanje d.o.o. pokrenula je društveno odgovoran projekat obnove fasade zgrade popularno nazvane “Galenika”.

Ovaj projekat je vrijedan 50.000 eura, a Agencija za stanovanje i “Savana” su ga finansirale ravnopravnim donacijama od po 25.000 eura. Zgrada “Galenike” se nalazi preko puta hotela “Ramada”, pa će ne samo građanima Podgorice, već i gostima ovog hotela bitiljepši pogled na ovo zdanje.

“Fasade starih zgrada u Podgorici narušavaju izgled grada, tako da bi primjer kompanije “Savana” mogao poslužiti ostalim privrednim društvima kao uzor i podsticaj za slične projekte. Saradnja između javnog i privatnog sektora radi uljepšavanja i stvaranja štoboljeg imidža ne samo glavnog grada, već i ostalih gradova u Crnoj Gori mogao bi postati trend u našoj zemlji”, kažu iz ove kompanije.

Razlog i potreba ovakvih udruživanja leži u činjenici da potrebna ulaganja često prevazilaze kapacitete javnog sektora, te je stoga neophodna dodatna finansijska podrška privrednih društava. Time bi se pomoglo u nastojanju da grad učinimo ljepšim.

“Ovakve inicijative bi trebalo da budu „vjetar u leđa“ i drugim privrednim društvima da daju svoj doprinos poboljšanju spoljašnjeg izgleda stambenih zgrada Podgorice, a sve u cilju da grad učinimo privlačnijim ne samo građanima već i turistima, koji dolaze da ga otkriju”, zaključili su iz kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *