Jeftini irski modni brend stigao u Sloveniju

Primark, međunarodni trgovački lanac čiji je moto “nevjerovatna moda po nevjerovatnim cijenama” (Amazing fashion at Amazing prices), juče je otvorio novu prodavnicu u Ljubljani, u shopping centru Citypark.

Ovo je prvo prodajno mjesto Primarka u Sloveniji, a 372. za tu kompaniju, koje otvara čak 200 novih radnih mjesta. Vrpcu na otvaranju službeno su prerezali gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković i direktor prodavnice Bogdan Mulec.

Nova Primarkova prodavaonica prostire se na 4.200 kvadrata prodajnog prostora na dva modna kata i sadrži najnovije trendove u ženskoj, muškoj i dječjoj modi, uključujući obuću i dodatke, kao i rublje, kozmetiku i proizvode za kuću. Takođe nudi Primarkov sertificirani asortiman kozmetike koja nije testirana na životinjama Leaping Bunny PS…, kao i asortiman proizvoda od održivog pamuka, koji uključuje pidžame, farmerice i predmete za kuću. Trgovina se diči Primarkovom najnovijom savremenom opremom butika, s 44 blagajne i 48 garderoba, besplatnim wi-fijem u cijelom butiku, kao i dvama prostorima za predah u kojima kupci mogu “napuniti baterije” kako bi im iskustvo kupovine bilo još ljepše.

Direktor maloprodaje Primarka za južnu Evropu, Stephen Mullen, izjavio je:

“Oduševljeni smo što možemo otvoriti prvu trgovinu Primark u Ljubljani. Primark je već dobro poznato ime u Sloveniji, a mi smo uzbuđeni što možemo pružiti ljudima u ovoj zemlji i u okolnima našu nevjerovatnu modu po nevjerovatnim cijenama. Slovenija je važno tržište za Primark i radujemo se što ćemo biti dio šire zajednice ovdje u Ljubljani i doprinijeti joj.”

 

Check Also

MMF očekuje da će se azijska ekonomija smanjiti uz revidiranu prognozu

Izbijanje koronavirusa bilo je skupo za azijski ekonomski razvoj, saopštio je Međunarodni monetarni fond (MMF) …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *