Enes Kurpejović glavni kandidat za novog direktora berze

Dodajte komentar

Bivši direktor Invest banke Montenegro Enes Kurpejović glavni je kandidat za budućeg izvršnog direktora Montenegroberze, saznaju „Vijesti“ nezvanično iz nekoliko izvora u vrhu Atlas grupacije.

Kurpejović već mjesec radi kao zamjenik direktora Montenegroberze, a sadašnjem vršiocu dužnosti direktora berze Mirku Markoviću privremeno oročeni mandat ističe 15. jula ove godine.

Odbor direktora Montenegroberze odlučio je u prvoj polovini januara ove godine, nakon sprovedenog ali do kraja nerealizovanog konkursa, da do daljeg odloži izbor direktora i sekretara ovog akcionarskog društva, a za vršioca dužnosti privremenog direktora imenovao Markovića, diplomiranog inženjera primijenjenog računarstva, koji je u stalnom radnom odnosu na berzi od 2011. godine.

Kurpejović nije ni učestvovao na ovom konkursu za izbor novog izvršnog direktora i sekretara Montenegroberze, a na kojem se prijavilo čak 15-ak potencijalnih kandidata.

Izvori “Vijesti” tvrde da novi zamjenik direktora berze uživa veliko povjerenje predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića, čijih nekoliko povezanih firmi zajedno sa CG broker dilerom Aca Aleksića, većinski kontrolišu rukovođenje berzom.

Odbor direktora berze naknadno je zauzeo stav da se ne objavljuju javno imena kandidata koji su se prijavili na prošlogodišnji oglas.

Potencijalni kandidati zainteresovani za prijavljivanje, kako se navodilo u oglasu, “osim ličnog ugleda i profesionalne sposobnosti trebalo je da imaju visoko obrazovanje (u obimu od najmanje 240 kredita CSPK-a) i da po odredbama iz Zakona o tržištu kapitala (član 153 i 154) nemaju ograničenja za imenovanje”.

Ovom oglasu prethodila je početkom decembra ostavka Gojka Maksimovića, bivših direktora Montenegroberze koji je tu funkciju obavljao od 2011. godine.

Izvor: Vijesti

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *