Pošta uvela elektronski prenos novca u regionu

Pošta Crne Gore uvela je uslugu POST CASH odnosno međunarodni prenos novca i građanima omogućila brz, jednostavan i siguran elektronski prenos novca u regionu. Prijem i slanje novca moguće je izvršiti u svim automatizovanim poštama na teritoriji Crne Gore i zemalja sa kojima Pošta vrši razmjenu međunarodnih uputnica.

“Uplate izvršene do 19 sati dostupne su za isplatu u roku od 30 minuta u skladu sa radnim vremenima pošta. Poštanske uprave sa kojima Pošta Crne Gore vrši razmjenu međunarodnih uputnica u ovom trenutku su Pošta Srbije, Hrvatska pošta, Pošta Srpske – Banja Luka, JP BH Pošte – Sarajevo i Hrvatska pošta – Mostar”, navodi se na websajtu Pošte.

Procedura slanja novca je, dodaje se, krajnje jednostavna. Korisnik u pošti popunjava obrazac koji treba da sadrži ime, prezime i adresu primaoca i pošiljaoca, te iznos koji šalje. Primalac je, prilikom preuzimanja novca, u obavezi da navede kontrolni broj uputnice, ime i prezime pošiljaoca, državu slanja i očekivani iznos u EUR.

Novac će biti isplaćivan u eurima u Crnoj Gori, odnosno valuti zemlje koja radi isplatu, u skladu sa tamošnjim kupovnim deviznim kursom.

Maksimalni iznos koji je moguće poslati za Poštu Srbije je 1500 EUR, dok je za ostale poštanske uprave ovaj iznos 1000 EUR.

Cijena elektronskog prenosa novca u regionu je 2,50 EUR + 2% od iznosa koji je uplaćen

Check Also

Hoće li Rusija pokriti deficit nafte u svijetu

Deficit koji može nastati na tržištu nafte zbog situacije u Saudijskoj Arabiji može biti pokriven …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *