Gradski arhitekta Budve odbio zahtjev firme Mia Investments

Dodajte komentar

Glavni gradski arhitekta Opštine Budva odbio je zahtjev firme Mia investments iz Podgorice za davanje saglasnosti na idejno rješenje za gradnju hotela sa pet zvjezdica u centru grada. Kako je navedeno u obrazloženju odluke koja je donijeta 7. juna, glavni gradski arhitekta Ana Samardžić odlučila je da predloženi projekat ne stvara adekvatnu prepoznatljivost ovom dijelu grada, kao i da nosi duh gradske sredine nepoznate ovom dijelu Mediterana, piše Dan.

Namjera firme Mia, definisana kroz protokol potpisan sa gradonačelnikom Budve Markom Carevićem (DF), da gradi hotel kod Jadranskog sajma izazvala je krizu vlasti u Budvi. Do toga je posebno došlo nakon navoda iz Demokratske Crne Gore da se ne zna sasvim ko stoji iza ove investicije.

Potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović optužio je predsjednika opštine Carevića da je, kako je naveo, odavno čovjek građevinskog lobija. Krapović, u odgovoru Careviću, kaže da crnogorska javnost zna da je Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata donesen i stupio na snagu u oktobru 2017. godine, a ne u januaru ove godine.

Kaže i da mu je čudno da predsjednik Opštine ne vidi da je upravo na dijelu parcele gdje afirmiše gradnju kula planiran kongresni centar i kongresni hotel.

On navodi da DUP nije precizirao fizičku preraspodjelu sadržaja, već to treba da precizira idejno rješenje.

“Pa obavještavamo Carevića i eksperte u njegovom kabinetu da bi realizacijom Mia Budva bilo potrošeno 70 odsto ukupne BGRP za cijelu parcelu, dakle ne bi ostalo dovoljno za kongresni centar, čak i kad bi mogao da se gradi na drugom dijelu parcele”, poručuje Krapović.

Krapović kaže da je vrlo čudno da Carević ne zna da pročita situaciju u DUP-u Budva Centar, iako mu je Sekretarijat za urbanizam dao izjašnjenje po njegovom zahtjevu.

Iz Demokratskog fronta poručuju da su, i pored brojnih napada od koalicionih partnera u Budvi, spremni da sjednu za isti sto i da, kako poručuju iz DF-a, dogovoru daju još jednu šansu.

“Javni interes i želja da opozicija pokaže najbolje lice i da Budva bude pouka i poruka Crno) Gori, dužni smo da dogovoru damo još jednu šansu”, poručuju iz DF-a.

U saopštenju DF-a se navodi da je bivši predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović dirigent napada na aktuelnog predsjednika Opštine Marka Carevića.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *