Novi vizuelni identitet Lovćen osiguranja

“Lovćen Grupa koju čine Lovćen osiguranje, zajedno sa društvima Lovćen-životna osiguranja i Lovćen Auto dio je Grupe Triglav. Triglav grupa je najveća osiguravajuća kompanija u Adria regionu te jedna od vodećih u jugoistočnoj Evropi, posluje u šest država i na sedam tržišta i decenijama održava čvrstu finansijsku stabilnost, visoku adekvatnost kapitala i profitabilnost poslovanja”, saopštio je Matjaž Božič, izvršni direktor Lovćen osiguranja, na današnoj press konferenciji priređenoj za medije u Crnoj Gori.

Lovćen grupa je po prikupljenoj premiji, isplaćenim štetama, visini kapitala i tržišnom učešću vodeća na crnogorskom tržištu osiguranja. Uspješno poslovanje realizovano je i u prošloj godini. Lovćen grupa je u 2018. godini stabilno poslovala i ostala lider u branši na crnogorskom tržištu.

“Visok stepen povjerenja klijenata koje je Grupa zavrijedila efikasnošću i saradnjom sa najsnažnijim akterima crnogorskog privrednog ambijenta, a naročito sa onima iz bankarskog sektora rezultiralo je rastom u svim vrstama osiguranja. Ukupna fakturisana bruto premija na nivou Grupe povećana je za 5,2 % u odnosu na 2017. godinu. U dijelu neživotnih osiguranja ostvaren je rast od skoro 3%, a kod životnih osiguranja povećenje preko 50%.”, rečeno je na konferenciji za medije.

Udio Lovćen osiguranja, na crnogorskom tržištu osiguranja, u neživotnim osiguranjima iznosio je preko 40%, dok je u životnim osiguranjima udio na tržištu bio povećan na 14 %. Trend uspješnog poslovanja nastavljen je I u 2019 godini. U prvom kvartalu poslovne 2019. godine Lovćen Grupa sistematičnim i stabilnim poslovanjem bilježi značajan progres u ukupnom dijelu ostvarene bruto premije crnogorskog tržišta osiguranja u odnosu na isti period prošle godine, I bilježi dvocifren procentualni rast

“U Lovćen grupi svjesni smo konstantnih promjena, koje u savremenom dobu bivaju sve brže I eksponencijalno inovativnije. Stvaranje sigurnije budućnosti, što je naša misija, zahtijeva inovacije u našim strateškim planovima I adaptiranje naše vizije shodno savremenim tokovima. Fokus na klijenta, dinamični razvoj novih načina poslovanja koji su temelj našeg odgovornog dugoročnog razvoja, i ujedno profitabilno i sigurno poslovanje su naša vizija u predstojećem periodu“, istakao je Božič.

Kako bi se odgovorilo svremenim izazovima i unaprijedilo poslovanje osvježena strategija Triglav grupe kojoj priprada i Lovćen grupa, za period od 2019 – 2022.  sadrži inovacije u organizaciji i sprovođenju procesa.

“Strateški ciljevi jesu rad na automatizaciji i optimizaciji poslovnih procesa. Obnavljanje organizacione kulture, fleksibilnija organizaciona struktura koja omogućava sprovođenje jednostavnih i učinkovitih usluga  za sve klijente, obogaćivanje tradicionalnog načina poslovanja sa digitalnim metodama, razvoj novih povezanih usluga takođe su neke od unaprjeđenja obuhvaćenih inoviranom strategijom. Središte osvježene strategije je klijent, I njena najvažnija poenta je inovacija u odnosu prema klijentu, kreiranje poslovanja koje prema korisniku jasno izražava odzivnost, jednostavnost i pouzdanost. Cilj je tretirati korisnike odgovorno, ponuditi im usluge na nivou na kom su im brže i lakše dostupne I ostvariti sa njima multikanalnu komunikaciju koja je personalizovanija i jednostavnija”, navode iz Lovćen osiguranja.

Rebranding Lovćen osiguranja, aktivnost je sa ciljem generalnog unaprjeđenja i osvježenja poslovanja.

”Širok proces rebranding-a odnosi se na više aspekata, promjenu vizuelnog identiteta, jačanje saradnje I povezanosti sa matičnom Triglav grupom, I veoma važno – na unaprjeđenja u poslovanju kako bi ostvarili napredniji odnos sa klijentima. Kako bismo bolje razumjeli njihove potrebe i shodno tome kreirali procese poslovanja koji zadovljavaju njihova očekivanja.“ zaključio je Božič.

Uz cilj da nastavi da gradi odnose koji su na sigurnim temeljima povjerenja i na zadovoljstvo korisnika, Lovćen grupa radi na razvoju novih rješenja. U razvoju su novi proizvod za osiguranje stambenih objekata i stvari u njima, koji će omogućiti jednostavno pristupanje osiguranju i biranje više opcija osiguranja. Radi se i na razvoju digitalnog poslovanja.

U predstojećem periodu Lovćen grupa nakon upoznavanja interne javnosti – zaposlenih, medija i partnera će aktivno, na više nivoa promovisati rebranding  u spoljašnjoj javnosti. Redizajn eksterijera direkcije, filijala i poslovnica će nastupiti 15.06.

“Event u shopping centru Delta City u Podgorici, biće organizovan 20.06. i tom prilikom će uz različite aktivnosti, druženje sa košarkašima i rukometašicama Budućnosti, promociju i poklone građani biti upoznati sa novim vizuelnim identitetom. Odmah zatim slijedi specijalna kampanja koja će kroz TV spot, oglašavanja u medijima, i različite promotivne aktivnosti približiti javnosti viziju novog izgleda i strategije Lovćen osiguranja koje višedecenijskim pružanjem usluga osiguranja gradi stabilno partnerstvo sa građanima Crne Gore”, saopšteno je iz Lovćen osiguranja.

Check Also

Polovni automobili postaju luksuz: Zbog visokih cijena i skupih kredita van domašaja većine kupaca

Visoke cijene i rastuće kamate izbacile su polovne automobile van domašaja sve većeg broja kupaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.