Mobilna banka “Revolut” u Hrvatskoj za tri mjeseca stekla više od 20.000 korisnika

1 komentar

U britanskom fintech igraču taj podatak opisuju kao najbolje tiho lansiranje u regionu južne Evrope, koja uključuje Portugal, Španiju, Italiju, Sloveniju, Grčku, Maltu, Kipar i Hrvatsku, izvještava Poslovni.hr.

Drugim riječima, izuzevši Tursku, Revolut u Hrvatskoj bilježi najbolji rast korisnika u odnosu na sve glavne turističke konkurente na Mediteranu.

Elena Laveci, direktorica Revoluta za južnu Evropu izjavila je na prvoj konferenciji o korisničkom iskustvu, Netokracijinom #CXZG-u, da joj je razvoj poslovanja u Hrvatskoj najugodnije iznenađenje u regionu.

“To što smo u tri mjeseca stekli preko 20.000 klijenata u Hrvatskoj, i to tako da smo samo omogućili korisnicima odavde da se registruju i koriste Revolut, je odličan pokazatelj koliko je velik interes za našom uslugom, ali i da korisnici već znaju za nas i da žele da koriste usluge digitalnog bankarstva”, kaže Laveci.

Bivša voditeljka razvoja poslovanja Ubera u Indiji i Italiji, suosnivač nove UNICEF-ove inicijative NextGena, dodaje da joj je idući korak da otvori poslovnicu Revoluta u Zagrebu.

Do januara Revolut je bio uvjerljivo najveća mobilna banka i najvrijedniji finansijski startup (fintech) u Evropi. Tada mu je tu titulu preoteo berlinski N26.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *