Kvadrat prostora za zatvorenu baštu u Podgorici do 15 eura

Sekretarijat za finansije pripremio je odluku o lokalnim komunalnim taksama kojom se utvrđuju lokalne komunalne takse, njihova visina, način i rokovi plaćanja, olakšice, kao i vršenje poslova utvrđivanja, naplate i njihove kontrole. Visina komunalne takse, kako piše u odluci koja je 15 dana na javnoj raspravi, utvrđuje se u zavisnosti od površine, vremena korišćenja, zone u kojoj se nalaze objekti, predmeti, odnosno vrše usluge, a shodno zonama utvrđenim odlukom kojom je uređena naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, piše Dan.

Za postavljanje zatvorene bašte uz ugostiteljski objekat u IA i I zoni kvadrat košta 15 eura, u II zoni 13 eura, III zoni devet, IV zoni sedam, a u petoj zoni šest eura. Za postavljanje ljetnje bašte uz ugostiteljski objekat u IA zoni kvadrat se plaća 14, u I zoni 12 eura, II zoni devet eura, III zoni šest, IV zoni 4,50 u a V zoni 3,50 eura.

Kada je u pitanju postavljanje postavljanje slobodno – stojećih vitrina, izložbenih polica, konzervatora za sladoled za kvadrat u IA zoni treba platiti 13, u I zoni 11, u II zoni devet, III zoni sedam, IV zoni šest a petoj u zoni pet eura.

Kvadrat prostora na kojem se postavljaju pokretna tezga, automat za prodaju cigareta, aparat za prodaju osvježavajućih napitaka, sladoleda, dezerata, kestenja i kikirikija, pult za izlaganje i prodaju ukrasnih predmeta, cvijeća i slika u IA zoni košta devet, I zoni sedam, II zoni šest, III zoni 5,50, IV zoni pet, a u V zoni četiri eura.

Za postavljanje zabavnih parkova, cirkusa, avanturističkih parkova kvadrat u IA zoni je tri, I zoni 2,50, II zoni dva, III zoni 1,50, IV zoni euro, a u V zoni 0,50 eura.

Za korišćenje prostora na javnim površinama radi izvođenja građevinskih radova, raskopavanja, kao i za korišćenje javne površine za postavljanje pristupnih rampi, liftova plaća se taksa dnevno po kvadratu zauzete površine u visini od 0,50, dok se za korišćenje prostora na javnim površinama u promotivne svrhe, taksa plaća mjesečno, po kvadratu, u iznosu od 15 eura.

Mjesečna taksa za korišćenje taksi stajališta po taksi vozilu je šest eura.

Centralna javna rasprava zakazana je za 18. jun.

Check Also

Oglasi za posao: ADP Zid zapošljava Programskog asistenta

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid je u potrazi za kandidatom/kinjom za mjesto Programski asistent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *