Od 2020. godine neprekidne linije između Zagreba i Njujorka

Hrvatski ministar turizma Gari Kapeli rekao je da će neprekidne linije između Njujorka i Zagreba vjerovatno početi tokom letnje sezone 2020. godine.

“Nakon ugovora sa Amerika erlajnsom za letove između Filadelfije i Dubrovnika ovog ljeta, koji će poslužiti kao proba, već smo uznapredovali u pregovorima za uvođenje neprekidnih linija od Njujorka do Zagreba“, rekao je Kapeli za HRT.

“Nadam se da će ta linija biti operativna već narednog ljeta”, dodao je hrvatski ministar, a prenio portal Exyuaviation.

Prema njegovim riječima, letovi između Zagreba i Njujorka će vjerovatno biti sezonski tokom prve godine rada linije, dok bi saobraćaj preko cijele godine mogao da bude uveden u drugoj godini. Konačni rezultat toga bio bi da postoje sezonske linije iz Sjedinjenih Država do Dubrovnika i cijele godine do Zagreba, kazao je.

U aprilu je direktor zagrebačkog aerodroma takođe potvrdio da se vode razgovori za uvođenje letova do “Velike jabuke”.

“Dugi letovi su veoma zahtjevni za avio-kompanije, i oprativno i finansijski, te se stoga moraju pažljivo planirati. U evropi ima nekih aerodroma koji su dva ili tri puta veći od našeg, a nemaju duge letove nekih od vodećih svjetskih prevoznika. Postavili smo ljestvicu visoko privlačeći neke od najboljih avio-prevoznika u Zagreb, sa neprekidnim linijama do Amerike i Azije”, kazao je u aprilu generalni direktor zagrebačkog aerodroma Husein Bahadir.

Komentarišući najavljene letove do Dubrovnika kao dodatak svojim destinacijama u Hrvatskoj, Amerikan erlajns nedavno je saopštio da se odlučio za obalski grad, umjesto Zagreba ili Splita “zbog zahtjeva putnika”, međutim, takođe je primijetio: “Kad god vidimo priliku i tražnju, radićemo. Kao i kod otvaranja linije između Dubrovnika i Filadelfije, pažljivo pratimo potražnju. Centralna Evropa ima najveći potencijal za rast. Pripremamo se da dodamo još novih destinacija.”

Check Also

Apsurdne prognoze o skoku cijene nafte na 150 dolara do 2025. godine

Prognoze američkih eksperata da bi cijena nafte mogla skočiti i na 150 dolara za barel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *