Od 2020. godine neprekidne linije između Zagreba i Njujorka

Dodajte komentar

Hrvatski ministar turizma Gari Kapeli rekao je da će neprekidne linije između Njujorka i Zagreba vjerovatno početi tokom letnje sezone 2020. godine.

“Nakon ugovora sa Amerika erlajnsom za letove između Filadelfije i Dubrovnika ovog ljeta, koji će poslužiti kao proba, već smo uznapredovali u pregovorima za uvođenje neprekidnih linija od Njujorka do Zagreba“, rekao je Kapeli za HRT.

“Nadam se da će ta linija biti operativna već narednog ljeta”, dodao je hrvatski ministar, a prenio portal Exyuaviation.

Prema njegovim riječima, letovi između Zagreba i Njujorka će vjerovatno biti sezonski tokom prve godine rada linije, dok bi saobraćaj preko cijele godine mogao da bude uveden u drugoj godini. Konačni rezultat toga bio bi da postoje sezonske linije iz Sjedinjenih Država do Dubrovnika i cijele godine do Zagreba, kazao je.

U aprilu je direktor zagrebačkog aerodroma takođe potvrdio da se vode razgovori za uvođenje letova do “Velike jabuke”.

“Dugi letovi su veoma zahtjevni za avio-kompanije, i oprativno i finansijski, te se stoga moraju pažljivo planirati. U evropi ima nekih aerodroma koji su dva ili tri puta veći od našeg, a nemaju duge letove nekih od vodećih svjetskih prevoznika. Postavili smo ljestvicu visoko privlačeći neke od najboljih avio-prevoznika u Zagreb, sa neprekidnim linijama do Amerike i Azije”, kazao je u aprilu generalni direktor zagrebačkog aerodroma Husein Bahadir.

Komentarišući najavljene letove do Dubrovnika kao dodatak svojim destinacijama u Hrvatskoj, Amerikan erlajns nedavno je saopštio da se odlučio za obalski grad, umjesto Zagreba ili Splita “zbog zahtjeva putnika”, međutim, takođe je primijetio: “Kad god vidimo priliku i tražnju, radićemo. Kao i kod otvaranja linije između Dubrovnika i Filadelfije, pažljivo pratimo potražnju. Centralna Evropa ima najveći potencijal za rast. Pripremamo se da dodamo još novih destinacija.”

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *