Biznis insajder: Najbolji smartfone na svijetu je – Huawei

Dodajte komentar

Portal Biznis insajder (na njemačkom) je doveo u vezu cijenu pojedinih smartfona s onim što pružaju svom vlasniku i ocijenio da je najbolji smartfone na svijetu trenutno Huawei P30 Pro jer je „nevjerovatno dobar smartfone po nevjerovatno dobroj cijeni“.

Uz napomenu da se radi o aktuelnom top modelu Kineza i napomenu da postojeći modelu kompanije Huawei dobijaju Android – update i mogu koristiti sve Guglove serise, Biznis Insajder razloge za ovako visok plasman opisuje na sljedeći način.

„Četvorostrana kamera na poledjini tuče konkurenciju i čak iza sebe ostavlja kameru Pixel – Smartphones. Teleobjektiv pruža mogućnost desetostrukog zumiranja bez gubitaka na kvalitetu, koji se mogu zapaziti. Prvi je Smartphones na tržištu, koji ima tkz. Time-Flight-Linse za dubinske efekte, naročito značajan kod portreta… Sa novim foto senzorom, daje najbolje slike noću“.

Na drugom mjestu je, po ocjeni Biznis Insajder, Huawei Mate 20 Pro (cijena od 550 eura).

Na trećem mjestu je Pixel 3a i Pixel 3a XL.

Na četvrtom mjestu je Oneplus 6T.

Na petom mjestu je Galaxy S 10e.

U decembru je ocjenu smartfona, prema više kriterijuma, objavila ruska institucija „Ruski kvalitet“, koja ističe da joj je zabranjeno da prima sponzorstva i objavljuje reklame. Oni su na prvo mjesto stavili Samsung Galaxy Note 9.

Prema rang listi Biznis Insajder, napravljenoj šest mjeseci kasnije, Samsung Galaxy Note 9 je na 11 mjestu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *