Sve više evropskih trgovaca koji prihvataju Alipay sistem plaćanja

Dodajte komentar

Alipay je napravio veliki iskorak u Evropi, zahvaljujući kineskim turistima koji u sve većem broju hrle u taj region, kaže direktor evropskog odjeljenja firme.

Roland Palmer, direktor evropskog odjeljenja Alipaya, u izjavi za TV mrežu CNBC, naveo je da je ta kompanija prošle godine utrostručila broj evropskih trgovaca koji prihvataju Alipay onlajn i mobilni sistem plaćanja, dodajući da njihov broj sada iznosi “više desetina hiljada”.

“Govorimo o desetinama hiljada trgovaca koji su zaista ushićeni zbog mogućnosti da im Alipay obezbedi pristup bogatim potrošačima, kao i onima iz srednje klase koji putuju kako bi obišli svet i koji žele da kupe poznate evropske brendove”, rekao je Palmer na jednoj konferenciji u Amsterdamu.

Alipay je u vlasništvu kompanije Ant financial, privatnog kineskog tehnološkog diva, čija je vrednost prošle godine iznosila 150 milijardi dolara. Palmer je rekao i da platforma za plaćanje Alipay ima “oko milijardu” aktivnih korisnika, te da 55 zemalja u svijetu trenutno prihvata Alipay, od čega čak 29 u Evropi.

Kineski potrošači su među onima koji su najbrže usvojili digitalna plaćanja, navodi CNBC, i podseća na jednu analizu iz 2018. koja je pokazala da čak 83 posto kineskih potrošača obavlja plaćanja ili transfer novca preko svojih mobilnih telefona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *