Prvi let na liniji Barselona-Podgorica

Dodajte komentar

Na Aerodrom Podgorica danas je u 13.20 časova prvi put sletio avion Ryanaira na redovnoj liniji Barselona-Podgorica.

Tako je Crna Gora od danas, povezana sa Pirinejskim poluostrvom vazdušnim saobraćajem.

Letovi će se obavljati jednom sedmično do oktobra, a potom će avioni Ryanaira dva puta sedmično letjeti ka Barseloni i to četvrtkom i ponedjeljkom, piše CdM.

“Kao što znate interesovanje za otvaranje linije ka Barseloni je bilo veliko, a kako mi kao kompanija, uvijek osluškujemo potrebe i naših građana i turističkih radnika, uložili smo veliki napor da tu liniju uvedemo. Nakon jednogodišnjih pregovora sa nekoliko kompanija, dogovorili smo saradnju sa Ryanairom i tako ispunili dato obećanje”, rekao je Danilo Orlandić, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore.

Kako je naglasio, da jeu pitanju odličan potez govori i činjenica da je na prvom letu iz Barselone bilo 153 putnika, a da su za Barselonu otputovala 183 putnika.

“Dakle Boeing 737-800 je bio potpuno pun. Moram da naglasim da je značaj uvođenja ove linije utoliko veća ukoliko se zna da ćemo praktično biti jedini aerodrom u regionu koji će liniju ka Barseloni imati tokom cijele godine”, napomenuo je Orlandić.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić, smatra da je otvaranje linije Barselona-Podgorica veoma važna jer je glavna barijera u dovođenju turista sa tržišta Španije, bila nepovezanost aviosaobraćajem.

“Otvaranje linije na relaciji Podgorica-Barselona značajno je sa dva aspekta. Unapređenje dostupnosti jedan je od glavnih činilaca koji doprinosi broju turista sa novih tržišta, a jedno od njih je i Španija”, navela je Radak Kukavičić.

Podsjeća da je prethodne godine Crnu Goru prema preliminarnim podacima MONSTATA posjetilo 42 odsto više turista iz Španije koji su ostvarili 28 odsto više noćenja.

“Iako je učešće španskih turista u ukupnoj strukturi malo upravo otvaranje ove linije doprinijeće povećanju turista iz ove zemlje i boljoj pozicioniranosti Crne Gore na ovom tržištu. Sa druge strane ono što je značajno je i činjenica da će turisti iz zemalja regiona u Barselonu putovati preko Podgorice”, kazala je ona.

Barselona je šesta avio linija koju Ryanair realizuje ka Crnoj Gori.

Osim prijestonice Katalonije, avionima te kompanije sa Aerodroma Podgorica putuje se ka Briselu, Bolonji, Berlinu, Stokholmu i Londonu.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *