Marković: Bolnici Meljine želimo da vratimo stari sjaj

Dodajte komentar

Značaj Bolnice Meljine je neupitan i država ulaže kontinuirani napor da za probleme u toj ustanovi nađe kvalitetno i održivo rješenje, kazao je premijer Duško Marković na sastanku sa predstavnicima Sindikalne organizacije radnika PZU OB Meljine.

“Na zajedničkom smo poslu da dođemo do rješenja. Siguran sam da niko ne razmišlja da Bolnica Meljine bude ugašena. Država ima jasan interes da obezbijedi nesmetano funkcionisanje zdravstvenog sistema i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kako građanima tog dijela Crne Gore tako i turistima“,  rekao je Marković.

Predstavnici Sindikalne organizacije, na čelu sa predsjednicom Slavicom Drobnjak, predočili su Markoviću tešku situaciju u kojoj se nalazi Bolnica kao i sve aktivnosti koje sprovode kako bi se obezbijedilo funkcionisanje tog sistema.

Za poštovanje je, istakao je Marković, posvećenost i briga zaposlenih o svojoj ustanovi. Na sastanku je ukazano na brojne aktivnosti Vlade kako bi zaposleni u ovoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi primali zaradu i imali osnovna sredstva za rad i pružanje zdravstvene zaštite građanima.

“Važno je da sačuvamo profesionalni kadar u bolnici jer su oni naše najveće bogatstvo. Imamo dovoljno profesionalnih, ljudskih i razvojnih razloga da Bolnici Meljine vratimo stari sjaj“, naglasio je premijer.

Razgovarano je o načinima na koje se može riješiti izuzetno kompleksna situacija, a predsjednik Vlade je istakao da svako rješenje mora biti apsolutno pravno utemeljeno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *