Hrvatski telekom i Zagrebačka banka testiraju online banku

Dodajte komentar

Manje od 20 dana do kalendarskog početka ljeta, prva lokalna mobilna banka u Hrvatskoj, koju u partnerstvu razvijaju Hrvatski telekom i Zagrebačka banka, spremna je za testiranje.

Ta je usluga najvećeg telekoma i najveće banke u Hrvatskoj, nazvana Telekom Bankarstvo, najavljena da će biti online tokom ljeta. Goran Lončarić, rukovodilac Telekom Bankinga u Hrvatskom telekomu objavio je da su spremni za testiranje.

Sada otvaramo Telekom Banking pilot za prijatelje i porodicu, koji će biti prvi koji će moći koristiti najnapredniju digitalnu banku u Hrvatskoj“, kaže Lončarić.

Usto je objavio fotografiju svoje kartice na kojoj su istaknuti logotipi HT-a (T), Zabe i Maestra. Prema Carnetovu servisu DNS, Deutsche Telekom već je rezervisao domen telekombankarstvo.hr na kojoj će uslugu zvanično lansirati.

Iz HT-a i Zabe potvrdili su nam da je usluga spremna za javno pokretanje i da još rade na završnim testiranjima mobilne aplikacije. “Korisnici trenutno učestvuju u pilot projektu i možemo reći da smo vrlo zadovoljni njihovim prvim reakcijama, a usluga će postati dostupna tokom ljeta”, kažu u HT-u te dodaju da će aplikacija donijeti i niz inovacija.

Partnerstvo HT-a i Zabe u Hrvatskoj vrlo je slično onom koji je rumunski operater i član grupe DT-a, Telekom Romania, ostvario na tom tržištu s filijalom jedne od deset najvećih banaka iz Poljske, Alior Bankom.

Njihova se usluga nalazi na internet stranici telekombanking.ro, a uključuje pristup mobilnom i web bankarstvu Alior Banke, prenosi Poslovni dnevnik.

Riječ je o vrlo složenom proizvodu, koji uključuje tekući, štedni i devizni račun, kao i kartice. Za korisnike koji mjesečno prime stotine sve je to besplatno.

Besplatno je i neograničeno podizanje gotovine s bilo kojeg bankomata na svijetu. U to je uključeno mobilno i web bankarstvo pa i mogućnost da se na telefonu preko widgeta pregleda zadnje tri transakcije bez logiranja.

Sistem nudi i potpunu kontrolu nad PIN-om i zaključavanjem kartice, a podržava i NFC i QR plaćanja, kao i ona direktno preko e-maila i broja telefona. Besplatno se dobije do deset deviznih računa.

Zasad nije poznato hoće li istu ponudu, kakvu nude Telekom Romania i Alior bank, u Hrvatskoj nuditi HT i Zaba.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *