Nagrade za istaknute crnogorske iseljenike

Dodajte komentar

Komisija za sprovođenje postupka dodjele nagrada istaknutim pripadnicima i organizacijama dijaspore-iseljenika donijela je odluku o dobitnicima nagrada u sedam različitih konkurencija.

Nagradu za doprinos u oblasti nauke dr Nadežda Basara, za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore Refik Radončić, priznanje za doprinost u oblasti sporta Duško Ivanović, za dobročinstvo Kulturni centar Rumija, za doprinos unapređenju privrednog partnerstva sa Crnom Gorom Veselin Mijač, dok je nagrada za doprinos u kulturi pripala Veljku Bulajiću a očuvanje državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori dobio je prof. dr Milenko Perović.

Nagrade će biti dodijeljene u okviru manifestacije Dani dijaspore koja će se održati u Baru 29. jula ove godine, a dobitnicima će nagrade uručiti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Kako je saopšteno iz Uprave za dijasporu, postojalo je veliko interesovanje za Javni poziv što je rezultiralo 51 inicijativom za dodjelu nagrada subjektima, udruženjima i pojedincima, sa velikim brojem respektabilnih i kvalitetnih kandidata kako među udruženjima tako i među pojedincima.

“Komisija je razmatrala i vrednovala doprinos, rezultate i zasluge kandidata na osnovu čega je i donijeta odluka o ovogodišnjim dobitnicima nagrada”, dodaju iz Uprave.

O dobitnicima nagrada odlučivala je Komisija u sastavu: akademik Zuvdija Hodžić, ministar prosvjete Damir Šehović, poslanik i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore Andrija Nikolić, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, pomoćnik direktora Uprave za dijasporu Ivan Jovović, univerzitetski profesor Marko Camaj i izvršna direktorica Fonda za aktivno građanstvo Anica Boljević

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *