Rumuni od aviokompanija naplaćuju hiljade eura odštete mjesečno

Više od hiljadu Rumuna mjesečno dobije između 250 i 600 eura odštete po osobi od aviokompanija zbog odloženih ili otkazanih letova, objavio je rumunski portal na engleskom jeziku Romania Insider.

Kompanija FlightClaim, koja pomaže putnicima u aviosaobraćaju da dođu do kompenzacije, dnevno primi između 30 i 50 zahtjeva za odštetu od rumunskih državljana, javlja ovaj portal.

Rumunski aerodromi zabilježe tri do sedam otkazanih ili odloženih letova svakog dana, a često se dešava da putnici po dolasku na aerodrom otkriju da je plan leta promijenjen ili da im je let otkazan, piše Romania Insider.

Najviše odloženih i otkazanih letova zabilježili su rumunski nacionalni avioprevoznik TAROM, ali i niskotarifni prevoznici Viz Er, Rajaner i Blu Er.

Najviše zahtjeva – jednu svakih pola sata – FlightClaim bilježi u ljetnjoj sezoni kad su avioprevoznici prebukirani.

Oko devet od 10 zahtjeva se riješi na korist putnika, koji dobiju svoju zakonom propisanu odštetu, piše Romania Insider.

Od početka 2019. godine najviše otkazanih letova u Rumuniji bilo je u januaru (12), dok je 36 njih bilo pomjereno za najmanje tri sata, javlja ovaj portal.

Check Also

Oglasi za posao: ADP Zid zapošljava Programskog asistenta

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid je u potrazi za kandidatom/kinjom za mjesto Programski asistent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *