Miroslav Kožul novi član Odbora direktora Erste banke

Novi član Odbora direktora Erste Bank AD Podgorica je Miroslav Kožul odluka je Skupštine akcionara koja je potvrđena odobrenjem od Centralne banke Crne Gore.

“Kožul posjeduje opsežno znanje i bogato iskustvo u bankarstvu iz oblasti poslovanja sa različitim profilima klijenata. Redovan je učesnik brojnih usavršavanja, član stručnih udruženja, gost-predavač na stručnim skupovima iz oblasti finansija i bankarstva, a povremeno i autor u stručnim časopisima”, saopšteno je iz Erste banke.

On je završio studije usmjerenja Finansije i računovodstvo na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Karijeru u bankarstvu počinje zahvaljujući pripravničkom programu EDUCA 1995. godine u Zagrebačkoj banci, u kojoj je tokom dvije decenije bio na različitim upravljačkim pozicijama.

U Erste&Steiermarkische bank d.d. Rijeka dolazi 2014. godine, na mjesto direktora Sektora za upravljanje kreditnim rizikom nadležnog za korporativne klijente.

“Već naredne godine je imenovan za direktora Sektora za upravljanje kreditnim rizikom za sve klijente banke, što je funkcija koju i dalje obavlja u Erste&Steiermarkische bank d.d. Rijeka”, zaključuje se u saopštenju Erste banke.

Check Also

Tramp obećao manje poreze srednjem sloju ako republikanci pobijede

Donald Trump je u petak obećao manje poreze za američki srednji sloj ako iduće godine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *