Kako se vodi briga o zaposlenima: Lidl Hrvatska radnicima uz majsku platu isplatio dodatnih 540 eura

Dodajte komentar

Popularni trgovački lanac Lidl svojim je zaposlenima u Hrvatskoj uz redovnu platu za maj isplatio dodatnih 4000 kuna (540 eura) neto.

– Lidl ovim potezom još jednom dokazuje da brine o svojim zaposlenima te opravdava status jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj – objašnjenje je trgovačkog lanca za novčanu nagradu.

Prije samo dva mjeseca Lidl je svojim radnicima povećao plate, a u aprilu  im je isplatio i uskršnju platu u iznosu od 1000 kuna (135 eura). Osim osnovnih primanja, koja su iznad tržišnog prosjeka, Lidl u Hrvatskoj svojim radnicima osigurava i niz drugih pogodnosti poput plate za Božić, plate za Uskrs, poklona za djecu povodom praznika, kao i povodom rođenja djeteta i njegovog prvog dana škole, a zaposleni imaju osigurane i sistematske preglede, piše Jutarnji list.

Uz to, zaposlenima ovog trgovačkog lanca omogućen je i dalji razvoj karijere, odnosno razne edukacije, treninzi, stručna usavršavanja i programi stipendiranja, a neki imaju i priliku da preuzmu pozicije u drugim državama ili Lidlovoj centrali u Njemačkoj, saopštili su.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *