Počeo prvi međugeneracijski mejkerski hakaTON u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Timovi prijavljeni za učešće na prvom međugeneracijskom mejkerskom hakaTON-u, okupili su se u IPC Tehnopolis sa jednim ciljem – pokušaće da naprave najbolje idejno rješenje za zvanični suvenir grada Nikšića.

Za hakaTON se prijavilo 13 ekipa, od kojih je 11 uzelo učešće. Najprije su imali organizovan obilazak grada uz pratnju turističkog vodiča iz Turističke organizacije Nikšić. Po povratku u Tehnopolis, dočekao ih je profesor Mihailo Perošević, koji im je pričao o kulturi i istoriji grada. Učesnici su zatim upoznati sa mentorima i organizatorima koji će im biti podrška tokom svih 48h koliko traje hakaTON i koji će im davati savjete i sugestije kako da dođu do idealnog rješenja.

Partneri na ovom projektu su 3D Republika iz Beograda i DELI kreativni prostor za djelovanje iz Niša.

Brojne organizacije i institucije prepoznale su značaj ovog događaja i finansijski ga podržale. Glavni pokrovitelj je Ministarstvo kulture Crne Gore, a osim njih, sponzori ovog događaja su: Opština Nikšić, Ministarstvo nauke Crne Gore, Fondacija Petrović Njegoš, Turistička Organizacija Nikšić, Mtel digitalna fabrika, Bedem Fest, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Suza-zvanična voda hakaTON-a.

Proglašenje pobjednika je planirano za subotu, 1. jun, kada će timovi svoje ideje predstaviti žiriju, medijima i zainteresovanoj javnosti. O pobjedniku će odlučivati eminentni žiri iz različitih organizacija i institucija: Ministarstva kulture, Opštine Nikšić, Javne ustanove  muzeji i galerije, Turističke organizacije Nikšić, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva nauke, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Open box-a iz Podgorice, 3D Republike iz Beograda i predstavnik IPC Tehnopolis.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *