PDV za usluge biće svuda isti

Dodajte komentar

Naplata akciza na gaziranu vodu sa dodatkom šećera je za četiri m jeseca ove godine iznosila 2,25 miliona, što je 700 hiljada eura više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštio je ministar finansija Darko Radunović juče u Skupštini i dodao da je ta realizacijau skladu saplanom kojim je predviđena viša naplata za oko dva mi liona eura u odnosu na 2018.

On je odgovarajući na pitanja poslanika juče u Skupštini kazao da Ministarstvo finansijaradi na izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV), kojim bi se izjednačila njegova stopa pri prometu proizvoda i usluga u hotelima, bez obzira na kategoriju i region u kojem se nalazi. Radunović je objasnio da je postojeće zakonsko rješenje u suprotnosti sa Direktivom o zajedničkom sistemu PDV-a, zbog čega Ministarstvo priprema izmjene i dopune.

Važećim zakonom predviđeno je da se PDV obračunava i plaća po sniženoj stopi od sedam odsto od prometa usluga pripreme i usluživanja hrane, pića i napitaka u hotelima sa najmanje četiri zvjezdice u sjevernom regionu, a najmanje pet zvjezdica u središnjem i primorskom. Radunović je kazao da je to doprinijelo povećanom investicionom interesovanju, zbog čega su 2017. godine otvorena 33 nova hotela, a prošle 25.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *