Od turizma ove godine 1,15 milijardi eura

Dodajte komentar

Prihodi od turizma ove godine trebalo bi da iznose između 1,1 milijardu i 1,15 milijardi eura, kazao je ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović, dodajući da u njegovom resoru očekuje da će se Crna Gora primaći broju od 2,5 miliona turista i 14 miliona noćenja.

On je istakao da takav rezultat zahtijeva da akteri na državnom i lokalnom nivou, kao i crnogorska privreda, pruže maksimum u organizaciji sezone, rješavanju problema iz ranijeg perioda, ali i borbi protiv sive ekonomije.

“Prošlogodišnji rezultat veći od milijardu eura prihoda, više od 2,2 miliona posjeta i skoro 13 miliona noćenja, rezultati su ispravnosti politike u turizmu koji vodi ova i prethodne vlade”, naglasio je Radulović u odgovoru poslaniku DPS-a Milošu Nikoliću.

Ministar je ukazao da su najave za ovu turističku godinu ohrabrujuće o čemu svjedoči prvi kvartal sa više od 120.000 turista u kolektivnom smještaju. On je saopštio da je prošlog petka, i pored nepovoljnih vremenskih uslova, u Crnoj Gori boravilo 33.500 turista, što je deset odsto više nego u istom periodu prošle godine. Radulović je naveo i da je od boravišne takse do 24. maja naplaćeno više od milion eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *