“Budvanska rivijera” na tronu crnogorskog hotelijerstva

Dodajte komentar

Na sinoć održanoj dodjeli nagrada u okviru projekta 100 najvećih u Crnoj Gori, Grupacija Budvanska rivijera je još jednom bila u društvu najuspješnijih kompanija lidera crnogorske ekonomije.

Nagrade su dodjeljivane u 25 različitih kategorija, a Hotelska grupa je nagrađena u djelatnosti hotelijerstva.

„Poslovni rezultati iz prošle godine svrstali su Grupaciju u red kompanija koje su fizičkim i finansijskim pokazateljima rada još jednom potvrdili da je Budvanska rivijera na tronu crnogorske hotelske industrije“, kazali su iz ove kompanije.

U Budvanskoj rivijeri ističu da će 2018. ostati upamćena kao godina sa gotovo 490 hiljada noćenja, što je povećanje za tri procenta, te razlika od skoro 16 hiljada noćenja, kao i po povećanju broja gostiju za osam procenata i činjenicu da je 96 odsto turista bilo registrovani kao inostrani gosti.

Isti trend, navode oni, imali su i finansijski parametri sa ukupnim prihodom od 22.136.384 miliona eura, sa povećanjem prihoda od aranžmana za šest odsto, kao i prihoda od vanpansiona za 10 odsto i ostvarenoj neto dobiti od 2,6 miliona eura.

„Ono što izdvaja Grupaciju Budvanska rivijera na našoj turističkoj destinaciji  jeste činjenica da je kompanija i u prošloj godini nastavila sa investiranjem u inoviranje i adaptaciju hotelske ponude, te implementiranje integrisanog sistema upravljanja i sa iznosom od preko dva miliona eura premašila ulaganja od 45 miliona eura u proteklih deset godina“, naglasili su iz Budvanske rivijere.

Hotelska grupa i u tekućoj turističkoj sezoni bilježi rezulate koji premašuju pokazatelje iz prošle godine, pa je tako za prvih pet mjeseci rada evidentno povećanje prometa za pet odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *